Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Další tenisové překvapení, na US Open skončil i Ferrer

New York – Tenista Gilles Simon zařídil první velké překvapení dvouhry mužů na letošním grandslamovém US Open. Francouz ve 3. kole porazil turnajovou čtyřku Španěla Davida Ferrera 6:3, 3:6, 6:1 a 6:3. V turnaji skončila i pátá nasazená Ruska Maria Šarapovová po prohře v osmifinále s Dánkou Caroline Wozniackou 4:6, 6:2 a 2:6.

Gilles Simon
zdroj: ČTK

Šestadvacátý nasazený Simon byl překvapivě v dlouhých výměnách proti Ferrerovi přesnější a jistější. Španěl udělal v utkání 52 nevynucených chyb, zatímco Simon jen třicet. "Pořádně jsme se naběhali, jako vždy s Davidem, ale mám radost, že jsem to zvládl ve čtyřech setech, protože on je velký bojovník," řekl Francouz.

Simon porazil Ferrera teprve podruhé v kariéře z osmi vzájemných zápasů. "Moc jsem si na něj nevěřil, ale tentokrát jsem byl soustředěný. Dobře jsem začal, pak jsem se cítil výborně a šlo to tak trochu samo," usmíval se Simon. Letos hraje Simon na grandslamech vyrovnaně. Na předchozích třech turnajích velké čtyřky došel vždy do 3. kola, na US Open si zahraje v osmifinále. "V tom horku a vysoké vlhkosti to nebylo jednoduché a necítil jsem se po fyzické stránce nejlépe, ale hlavní bylo, že on hrál lépe," řekl Ferrer.

Wozniacká, která v New Yorku poběží za dva měsíce maraton, zvládla utkání v náročném horku lépe a z výhry se radovala po dvou hodinách a 37 minutách. Bývalá světová jednička Wozniacká je na grandslamu ve čtvrtfinále poprvé od Australian Open 2012. V New Yorku si zahrála už i finále, ale v roce 2009 prohrála.

"Mám radost, hraje se mi výborně a výhra nad Marií mi dodá hodně sebedůvěry," řekla Wozniacká, kterou ve čtvrtfinále čeká Italka Sara Erraniová. Duel Wozniacké s Šarapovovou byl kvůli horku po druhém setu na dvanáct minut přerušen. Před začátkem třetí sady dostala Šarapovová varování, protože přišla pozdě, a Wozniacká si stěžovala, že má Ruska dlouhé prodlevy mezi výměnami.

Výsledky US Open:

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Simon (26-Fr.) - Ferrer (4-Šp.) 6:3, 3:6, 6:1, 6:3, Čilič (14-Chorv.) - Anderson (18-JAR) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Erraniová (13-It.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:3, 2:6, 6:0, Wozniacká (10-Dán.) - Šarapovová (5-Rus.) 6:4, 2:6, 6:2.

Čtyřhra - 3. kolo: Dijasová, Sü I-Fan (Kaz./Čína) - Hradecká, Krajiceková (11-ČR/Niz.) 7:6 (7:3), 6:2.

Juniorky: Dvouhra - 1. kolo: Gordonová (USA) - Kolodziejová (ČR) 6:1, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo: Townsendová, Youngová (USA) - Hlaváčková, Peya (2-ČR/Rak.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články