Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Williamsová konečně vyhrála v Cincinnatti, Federer má 80. titul

Cincinnatti - Na šestý pokus se nejlepší tenistka posledních let Serena Williamsová dočkala titulu z domácího turnaje v Cincinnati. Poslední krok k vytoužené trofeji udělala dvaatřicetiletá Američanka proti Aně Ivanovičové ze Srbska, kterou ve finále porazila jasně 6:4 a 6:1. Roger Federer získal na témže turnaji 80. titul v kariéře.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK autor: Al Behrman

Mladší ze sester Williamsových přidala do své bohaté sbírky už 62. turnajové vítězství, letos páté. Chybí jí tak jediný titul: ze Sydney. Unavenou Ivanovičovou, která v sobotním semifinále svedla bezmála tříhodinovou bitvu s Ruskou Marií Šarapovovou, "vyřídila" ve finále za hodinu.

Obě tenistky se utkaly už počtvrté v letošním roce a vždy dosud bojovaly tři sety, jenže v Cincinnati bylo brzy rozhodnuto. Po slabším začátku se Williamsová rozjela k tradičnímu představení a ideálně zvládla přípravu na poslední grandslam sezony US Open.

Federer slaví 80. titul

Švýcar Roger Federer na turnaji v Cincinnati triumfoval pošesté, v nedělním finále porazil Španěla Davida Ferrera 6:3, 1:6, 6:2. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion ještě s Ferrerem nikdy neprohrál, bilanci ze vzájemných duelů vylepšil na 16:0. Ve druhé sadě přitom jen s velkými obtížemi odvrátil "kanára", v rozhodujícím setu však opět dominoval.

Týden před startem US Open hrál Federer druhé finále během sedmi dnů. Minulou neděli třetí hráč světového žebříčku neúspěšně usiloval o titul v Torontu, kde prohrál s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Sebevědomí si zvedla dvojčata Bob a Mike Bryanové, kteří ve čtyřhře ukončili nezvykle dlouhé čekání na titul. V Cincinnati šestatřicetiletí bratři vyhráli společně 99. trofej, na kterou čekali čtyři měsíce a sedm turnajů. Ve finále porazili kanadsko-americký pár Vasek Pospisil, Jack Sock 6:3, 6:2 a oplatili jim porážku z finále letošního Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články