Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šafářová vyřadila Venus Williamsovou, Štěpánek nestačil na Pospisila

Cincinnati - Lucie Šafářová vyřadila v prvním kole turnaje v Cincinnati Američanku Venus Williamsovou. Bývalou světovou jedničku porazila 6:7, 6:3, 6:4 a zvítězila nad ní poprvé v kariéře. Postoupila také Barbora Záhlavová-Strýcová, naopak úvodní kolo bylo konečnou pro Radka Štěpánka, který ve třech setech podlehl Vaskovi Pospisilovi z Kanady.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: David Kohl

Šafářová měla po brejku na 6:5 nakročeno k zisku první sady, jenže bývalá světová jednička Williamsová dokázala vyrovnat a následný tie-break jednoznačně ovládla. V dalších setech už ale měla navrch česká tenistka a zaváhala jen ve chvíli, kdy za stavu 5:2 v třetí sadě podávala na vítězství. Promarnila tři mečboly, z toho jeden až po verdiktu jestřábího oka, a hru ztratila, čtvrtou možnost na ukončení zápasu už ale využila.

"Hrála moc dobře, je těžké hrát proti někomu, kdo takhle všechno trefuje. Ať jsem zahrála cokoli, přišel od ní vítězný úder, a i když jsem ji zahnala do defenzivy, dokázala zase převzít kontrolu nad výměnou," posteskla si čtyřiatřicetiletá Američanka.

S Williamsovou, která v neděli hrála finále turnaje v Montrealu, dosud Šafářová měla zápasovou bilanci 0:4. V druhém kole čeká českou tenistku, v Cincinnati šestnáctou nasazenou hráčku, utkání se Zarinou Dijasovou z Kazachstánu.

Štěpánek mohl jít na Federera

Štěpánkův zápas s Pospisilem rozhodl až tie-break třetího setu. Čtyřiadvacetiletý kanadský hráč s českými kořeny, který na počátku srpna ve Washingtonu hladce porazil Tomáše Berdycha, ho vyhrál 7:4 a v druhém kole bude soupeřem Rogera Federera.

Z turnaje se kvůli zraněnému kolenu odhlásila loňská vítězka Viktoria Azarenková z Běloruska, která měla být v prvním kole soupeřkou Barbory Záhlavové-Strýcové. Ta tak nastoupila proti Němce Moně Barthelové a porazila ji 7:5, 6:0.

Dva dny po triumfu na turnaji série Masters v Torontu se vrátil na tvrdou zem Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Rus Michail Južnyj světovou desítku v prvním kole deklasoval 6:1 a 6:4.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati v USA (tvrdý povrch):

Muži (dotace 4,017.355 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Pospisil (Kan.) - Štěpánek (ČR) 5:7, 6:1, 7:6 (7:4), Čilič (14-Chorv.) - F. López (Šp.) 6:3, 6:4, Ward (Brit.) - García-López (Šp.) 6:2, 3:6, 6:1.

Ženy (dotace 2,567.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Šafářová (16-ČR) - V. Williamsová (USA) 6:7 (2:7), 6:3, 6:4, Suárezová (15-Šp.) - Pironkovová (Bul.) 6:3, 1:6, 6:2, Naraová (Jap.) - Oprandiová (Švýc.) 6:0, 6:2, McHaleová - Gibbsová (obě USA) 4:6, 6:3, 6:1, Makarovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:2, Dijasová (Kaz.) - Beguová (Rum.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), Záhlavová-Strýcová (ČR) - Barthelová (Něm.) 7:5, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy