Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zeman poradil Kvitové: Ignorujte závistivce

Praha - Prezident Miloš Zeman přijal na Pražském hradě Petru Kvitovou. Od čtvrté hráčky světa přijal čestnou vstupenku na listopadové finále Fed Cupu v Praze. Hlava státu předala wimbledonské vítězce i radu do života. "Vím, že jako úspěšní lidé jste předmětem všudypřítomné závisti, a jeden z důvodů setkání je také to, abych vám proti těmto závistivcům vyjádřil svoji podporu a poprosil vás, abyste je ignorovala, protože neumí nic jiného než závidět," řekl Zeman.

Prezident Miloš Zeman přijal české tenistky
zdroj: ČTK autor: Michal Krumhanzl

Prezident připomněl nedávný případ, kdy se na Facebooku objevil názor, že by Kvitová měla přijít o české občanství, když žije kvůli výhodnějším daňovým zákonům v Monaku. Sdílel ho například i poslanec Stanislav Huml (ČSSD).

Čtyřiadvacetiletá Kvitová vnímala, co se o ní říká. "Úplně mě to nepotěšilo, ale je to tak a není to moc ke komentování. Vím, že se to úplně ignorovat nedá, ale už jsem si zvykla. Za uplynulé tři roky jsem se hodně naučila," řekla cestou od prezidenta. Z pozvání hlavy státu byla potěšena. "Povykládali jsme si o všem možném, nejen o tenisu, takže to bylo velice zajímavé a byla čest zase být po třech letech na Hradě," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Zeman poradil Kvitové, aby ignorovala závistivce

Na Pražský hrad přijely s Kvitovou i další dvě přední české tenistky, čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Koukalová.

"Chtěl bych se omluvit, že jsem vás nepozval samotnou, ale měl jsem k tomu jediný důvod," řekl Zeman a pokračoval: "Velká většina politiků se nesmírně ráda tulí k úspěšným a trošku se přihřívá na jejich slávě a chlubí se cizím peřím. Takže já bych se velmi rád přitulil k Petře Kvitové a tvářil se, že jsem Wimbledon v podstatě vyhrál já, i když neumím ani pinknout. Proto jsem velmi rád, že jste projevily zájem o toto setkání, a chtěl bych vám za to moc poděkovat."

Prezident dodal, že Kvitová bude na Hradě vítána po výhrách i porážkách. "Ne že bych vám to přál, ale i prohra je součástí života. Proto jsem také do Španělského sálu Pražského hradu pozval všechny olympioniky bez ohledu na to, zda vyhráli, nebo prohráli," řekl Zeman.

Tenistkám předal květiny a mohl si prohlédnout repliku slavného talíře, trofeje pro wimbledonskou vítězku. Kvitová mu pak dala čestnou vstupenku na finále Fed Cupu. "Je to v Praze?" ptal se Zeman, a když slyšel, že ano, odvětil: "Velice rád přijdu." Češky budou hrát o titul s Německem 8. a 9. listopadu v O2 areně. "Pokud bude mít čas a nebude mít státní povinnosti, tak říkal, že rád přijde, jenom musí najít někoho do páru," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články