Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková v Olomouci na senzaci nedosáhla, do finále jde Cetkovská

Olomouc – Jízda nenasazené Barbory Krejčíkové olomouckým turnajem ITS Cup skončila až v semifinále. Osmnáctileté hráčce vystavila stopku nejvýše nasazená hráčka turnaje Petra Cetkovská, která ji porazila ve dvou setech 6:4 a 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinálový souboj českých tenistek v Olomouci ovládla Cetkovská

Rozhodujícím faktorem utkání byla zejména úspěšnost při proměňování brejkbolů. Zatímco Krejčíková z desíti možnosti dokázala využít pouze čtyři, Cetkovská zaváhala ze sedmi příležitostí pouze jednou.

Mladá rodačka z Brna, pro kterou duel s Cetkovskou byl premiérovým zápasem v kariéře s hráčkou z první stovky žebříčku WTA, však byla i přes porážku spokojená. "Když jsem viděla ze začátku los, tak jsem si říkala, že jedno či dvě kola by byly dobré. Chtěla jsem totiž obhájit nějaké body z loňska a zkusil se dostat na US Open do kvalifikace. Toto umístění je tak pro mě nad plán," řekla Krejčíková.

Radost z úspěchu své svěřenkyně měla i trenérka Jana Novotná, bývalá vítězka Wimbledonu. "Když začnete hrát proti hráčkám, jež jsou v první stovce a na té WTA úrovni, tak je to úplně něco jiného. Pro Barboru je to velká zkušenost, ale nyní musí jít dál," nechala se slyšet.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články