Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rosol skončil v Hamburku, Kohlschreiber mu oplatil prohru ze Stuttgartu

Hamburk - Tenista Lukáš Rosol vypadl na turnaji v Hamburku ve čtvrtfinále po prohře s domácím Philippem Kohlschreiberem dvakrát 4:6. Sedmý nasazený Němec oplatil českému hráči porážku z minulého týdne z druhého kola ve Stuttgartu, kde Rosol došel až do finále.

V prvním setu čelil daviscupový vítěz sedmi brejkbolům a dvě šance na zisk Rosolova podání Kohlschreiber proměnil. Český tenista si vypracoval jen dva brejkboly v šestém gamu, který získal. Ve druhé sadě stačilo německému hráči prorazit Rosolův servis jedinkrát za stavu 1:1.

V devátém gamu měl Kohlschreiber první mečbol, ale tentokrát český tenista své podání udržel. Nakonec domácí hráč proměnil celkově čtvrtý mečbol. O své druhé letošní finále bude Kohlschreiber, který v květnu vyhrál turnaj v Düsseldorfu, bojovat s Argentincem Leonardem Mayerem.

Druhou dvojici tvoří nejvýše nasazený Španěl David Ferrer a německý talent Alexander Zverev, který postoupil do semifinále turnaje ATP jako první sedmnáctiletý tenista od roku 2006. Až 285. hráč světového žebříčku porazil krajana Tobiase Kamkeho 0:6, 7:5 a 6:3. V prvním setu získal Zverev, startující v soutěži na divokou kartu, jen šest fiftýnů, ale nakonec o jedenáct let staršího Kamkeho po dvou hodinách udolal.

V předchozích zápasech vyřadil i turnajovou pětku Rusa Michaila Južného a dalšího nasazeného hráče Kolumbijce Santiaga Giralda. Před bývalým nejlepším juniorem světa Zverevem byl naposledy v 17 letech mezi nejlepší čtveřicí na podniku ATP Chorvat Marin Čilič v Gstaadu v roce 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články