Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosol si zahraje čtvrtfinále ve Stuttgartu, Cetkovská v Bukurešti

Stuttgart/Bukurešť - Lukáš Rosol poprvé v kariéře porazil německého tenistu Philippa Kohlschreibera a po výhře 7:5, 7:6 si zahraje na antukovém turnaji ve Stuttgartu čtvrtfinále. Dařilo se i Petře Cetkovské v Bukurešti. Ve druhém kole tamního turnaje přehrála Nizozemku Kiki Bertensovou 6:4, 3:6, 7:6 a vybojovala druhé čtvrtfinále v sezoně. Její soupeřkou bude druhá nasazená Italka Roberta Vinciová.

Lukáš Rosol
zdroj: E autor: ROBERT GHEMENT

Domácí nasazené pětce a loňskému finalistovi oplatil Rosol dvě dosavadní porážky ve vzájemných soubojích, které byly dva roky staré. Protože stuttgartský podnik ATP trápí deštivé počasí a program nabral skluz, musel dnes Kohlschreiber absolvovat dva zápasy. Nejprve přehrál ve dvou setech krajana Jana-Lennarda Struffa, ale proti Rosolovi roli favorita nepotvrdil. 

"Nehrál jsem určitě svůj nejlepší tenis, ale pravdou je, že Rosol hrál zase dost nekompromisně," řekl Kohlschreiber. Český tenista z konce první padesátky žebříčku těžil z výborného servisu a porazil světovou šestadvacítku na její domácí půdě za hodinu a 21 minut. O postup do semifinále si Rosol zahraje proti Felicianu Lópezovi. S dvaatřicetiletým Španělem, jenž před Wimbledonem vyhrál turnaj na trávě v Eastbourne, se utká poprvé.

Cetkovská si s Nizozemkou, která je v žebříčku WTA na 85. příčce sedm míst za ní, poradila i ve třetím vzájemném duelu v kariéře. Více než dvouapůlhodinový vyrovnaný zápas v rumunské metropoli rozhodl až tie-break třetí sady, v němž česká hráčka zvítězila 7:4. První letošní čtvrtfinále hrála Cetkovská v únoru v Dauhá, podlehla v něm Angelique Kerberové z Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články