Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Šafářová: Úplně si ještě neuvědomuju, že jsem semifinalistka Wimbledonu

Londýn - Do vytouženého boje o titul se nedostala, ale i tak po prohraném semifinálovém duelu proti Petře Kvitové byla na tváři Lucii Šafářové znát radost. Česká tenistka totiž dosáhla na svůj životní úspěch a sama přiznala, že jí to ještě stále nedochází. "Úplně si ještě neuvědomuju, že jsem semifinalistka Wimbledonu, ale zní to dobře," usmívala se.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Pavel Golovkin

Grandslamové semifinále je nejlepším výsledkem sedmadvacetileté tenistky v kariéře, proto smutek z prohry mizí rychleji. "Tohle je úžasný úspěch. Je to určitě zadostiučinění. Sezona je dobře rozjetá, v tom budu chtít pokračovat. Samozřejmě jsem chtěla vyhrát a jít dál. Nechala jsem na kurtu vše, ale snad přijde další šance," doufala.

Povedený turnaj je pro svěřenkyni kanadského kouče Roba Steckleyho povzbuzením do další práce. "Je to nakopávák, otevírá nové dveře. Teď si odpočinu a pak se vrhnu znovu do tréninku. Velká část sezony je před námi," řekla.

Třeba by na jejím konci mohla být i v desítce žebříčku WTA. Teď po Wimbledonu vyrovná 17. místem své nejlepší postavení. "Samozřejmě že desítka láká, to je takový výhledový cíl, uvidíme. Hlavní je hrát takhle dál a výsledky s tím přijdou," řekla Šafářová.

Až bude jednou na Wimbledon 2014 vzpomínat, vybaví se jí čtvrtfinále. V tom po skvělém výkonu porazila Rusku Jekatěrinu Makarovovou a po mečbolu jí z očí vytryskly slzy nadšení. "Na ty emoce budu ráda vzpomínat," přikývla.

V zápase s Kvitovou měla nadějně rozehraný první set, ale ztratila ho v tie-breaku. Ve druhé sadě už nedokázala rozjetou kolegyni z prostějovského klubu zastavit. "Když je Petra v zóně, tak se s ní těžko hraje a těžko se dostává z rytmu. Druhý set zahrála velmi dobře. Měla jsem i brejkbol, ale ona to vždy dobře zvládla," řekla.

U sítě se s Kvitovou objaly a Šafářová jí popřála, ať to dotáhne a vyhraje. "Jestli bude hrát jako dneska, budeme mít další titul z Wimbledonu," věřila Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články