Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych: Nedělejme z toho aféru, rozhodčí měl zápas přerušit

Londýn – Tomáš Berdych po vypadnutí ve třetím kole Wimbledonu ocenil svého soupeře, kterým byl Marin Čilič. Zároveň však upozornil na rozhodnutí hlavního sudího, který zápas navzdory šeru nepřerušil. Kvůli tmě pak ve třetím setu přestalo fungovat dokonce i jestřábí oko a zápas nakonec skončil až ve 21:38 – tedy na otevřeném dvorci vůbec nejpozději v historii turnaje.

Tomáš Berdych po utkání s Čiličem
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Curtis

"Zase z toho nedělejme moc velkou aféru. Není to konec světa. Rád bych řekl, že Marin hrál opravdu skvěle. Od začátku jsem skoro neměl šanci. Jenom jsem v zápase visel. Zasloužil si vyhrát," řekl šestý nasazený Berdych. Zápas s Čiličem skončil ve 21:38, což byl nejpozdější konec utkání na otevřeném dvorci ve Wimbledonu v historii. Dokonce i obhájce titulu Brit Andy Murray uvedl, že míč jen stěží v televizi viděl. "V tie-breaku bylo vidět špatně," souhlasil Čilič.

Když se ve třetím setu pomalu stmívalo, přestalo fungovat jestřábí oko. V tu chvíli Berdych nechápal, proč se zápas dohrává. "Kdyby na kurtu vůbec nebylo, bral bych to. Ale proč máme pokračovat, když ani technika nefunguje?" divil se. S hlavním rozhodčím o situaci několikrát diskutoval. "Řekl, že jestřábí oko nefunguje, protože je tma. Ale my hrajeme dál? ptal jsem se. A on říkal, že hrajeme dál."

Berdycha mrzelo, že tenisté nemohli kvůli šeru podat ideální výkon. "Nikdo nechce, aby někdo hrál špatně a dělal chyby, protože na to nevidí. Každý by rád podal co nejlepší výkon, jenomže to tentokrát nešlo," řekl.

Tomáš Berdych ve Wimbledonu
zdroj: EMPICS

V utkání si stěžoval i na jednoho z lajnových sudích. Ten podle českého hráče na jeho straně opakovaně chyboval. "Udělal dvě chyby a připravil mě o brejk. Třikrát jsem hlavního žádal o výměnu, ale on ho omlouval, že je to dobrý a musí mu dát šanci. Pak přišel třetí sporný okamžik, já se podívám a zase tam sedí ten samý. Přestal jsem mít chuť s rozhodčím o čemkoli diskutovat," prohlásil Berdych.

Nyní si chce odpočinout a doléčit naražené levé zápěstí z prvního kola Wimbledonu. "Pořádně si oddechnu, což jsem tři roky za sebou v zimě nemohl. Teď si to vyberu, abych rozjel dobře druhou půlku (sezony)," řekl Berdych. Z Londýna neodjede spokojený, ale ani rozladěný. "Je lepší, když se končí s dobrým pocitem na dvorci. Takový výsledek štve, ale aspoň se nebudu vracet s vědomím, že jsem se v posledním zápase hledal a nevěděl, co se děje. Tohle je drobné plus," uvedl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články