Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Záhlavová-Strýcová na trávě v Birminghamu vyřadila Šafářovou

Birmingham – Český duel ve druhém kole turnaje na trávě v Birminghamu nečekaně vyhrála Barbora Záhlavová-Strýcová. Pátou nasazenou Lucii Šafářovou porazila 6:3, 3:6, 7:5 a postoupila do osmifinále. Napodobit ji poté dokázaly i Klára Koukalová a Petra Cetkovská.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

Osmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová se s o rok mladší Šafářovou utkala potřetí v kariéře a slavila první vítězství. Na rozdíl od 21. hráčky světa už byla na trávě rozehraná, protože v úterý absolvovala duel prvního kola, zatímco Šafářová měla na úvod volno.

Koukalová udolala Virginii Razzanovou 5:7, 7:6, 7:6, s Francouzkou se však trápila, přestože soupeřka měla od konce druhého setu zdravotní problémy. Češka ale hodně kazila a rozhodnout tak musela až zkrácená hra třetí sady, kterou už nasazená šestka vyhrála suverénně 7:0. Cetkovská vyřadila v česko-slovenském duelu turnajovou osmičku Magdalenu Rybárikovou 6:4, 7:5.

O postup do čtvrtfinále se 62. hráčka žebříčku Záhlavová-Strýcová utká s Maďarkou Timeou Babosovou, jež se do hlavní soutěže dostala až jako "lucky loser" z kvalifikace. Koukalovou čeká Coco Vandewegheová z USA a Cetkovská bude hrát s Číňankou Čang Šuaj, turnajovou devítkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články