Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rusko-rumunské finále French Open. Šarapovová vyzve Halepovou

Paříž – Ženské finále na French Open bude v režii Marie Šarapovové a Simony Halepové. Šestá nasazená Ruska se na postup do boje o titul nadřela o poznání více, když přes talentovanou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou přešla až ve třech setech v poměru 4:6, 7:5 a 6:2. To turnajová čtyřka z Rumunska k výhře nad Němkou Andreou Petkovičouvou potřebovala pouze dva sety, které ovládla 6:2 a 7:6.

Slavící Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/ABACA autor: Szwarc Henri

Sedmadvacetileté Šarapovové se ve třetím zápase za sebou podařilo postoupit navzdory tomu, že prohrála první sadu. Svou vítěznou sérii v třísetových duelech na antuce protáhla už na 19 utkání.

"Raději bych ty zápasy vyhrála ve dvou setech, ale tak to prostě je. Jestli jsou potřeba k vítězství tři hodiny a tři sety, tak jsem na to připravená," řekla bývalá světová jednička Šarapovová, jež v roce 2012 v Paříži triumfovala a zkompletovala kariérní Grand Slam. Loni prohrála ve finále s Američankou Serenou Williamsovou.

Dvacetiletá turnajová osmnáctka Bouchardová hrála na Roland Garros teprve podruhé v kariéře, loni podlehla Šarapovové už ve druhém kole. Postupem do semifinále zopakovala talentovaná Kanaďanka úspěch z předchozího grandslamu v Austrálii. "Je to zklamání. Byla jsem agresivní, což jsem chtěla. Častokrát jsem si výměnu dobře připravila, ale nebyla jsem schopna zakončit tak, jak bylo potřeba," řekla Bouchardová.

Turnajová čtyřka Halepová, kterou čeká premiérové grandslamové finále, je zatím v Paříži suverénní, ještě neztratila set a teprve proti Petkovičové hrála první tie-break na turnaji. "Je úžasný pocit vědět, že si zahraju ve finále tady v Paříži. Andrea byla velmi těžká soupeřka, je to hodně dobrá hráčka, ale já byla v závěru silnější. Mám teď spoustu sebevědomí a těším se na finále. Snad odehraju další kvalitní zápas," uvedla Halepová, která díky své pařížské jízdě vystoupá poprvé v kariéře až na třetí místo žebříčku.

Dosavadní tři vzájemné duely mezi finalistkami vyhrála Šarapovová. Naposledy před necelým měsícem porazila Halepovou ve třech setech ve finále turnaje v Madridu. "Musím proti ní být hodně agresivní. Je to skvělá hráčka. Dám do toho všechno a snad to bude stačit," řekla Halepová.

Už do semifinále dvouhry juniorek postoupila při své grandslamové premiéře čtrnáctiletá Markéta Vondroušová. Hráčka I. ČLTK Praha ve čtvrtfinále porazila Slovenku Rebeccu Šramkovou 6:3, 4:6 a 6:3. Levou rukou hrající Vondroušová cestou mezi nejlepší čtyřku na French Open vyřadila mimo jiné i druhou nasazenou Catherine Bellisovou z USA. Do semifinále Vondroušová prošla i ve čtyřhře, v níž hraje právě s Bellisovou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šarapovová se ve finále French Open střetne s Halepovou

Roland Garros zná první šampiony, mix vyhráli Rojer s Grönefeldovou

Šampiony tenisového French Open ve smíšené čtyřhře se stali Nizozemec Jean-Julien Rojer a Němka Anna-Lena Grönefeldová, která trofej získala den po 29. narozeninách. V mixu na grand slamech se německá oslavenkyně radovala z titulu podruhé, před pěti lety vyhrála Wimbledon s Markem Knowlesem z Baham. 

Grönefeldová s Rojerem ve finále porazili osmé nasazené, další Němku Julii Görgesovou s Nenadem Zimonjičem ze Srbska, 4:6, 6:2 a 10:7. Spolu s trofejí si rozdělí prémii 110 000 eur. "Rozhodli jsme se na poslední chvíli hrát spolu, ale klaplo to náramně," řekla vítězka.

Grönefeldová s Rojerem se na listinu šampionů z pařížské antuky zapsali po Lucii Hradecké s Františkem Čermákem. Letos Hradecká s polským spoluhráčem Mariuszem Fyrstenbergem vypadla ve 2. kole právě s dnešními vítězi.

Muži: čtyřhra - semifinále: Granollers, M. López (12-Šp.) - Draganja, Mergea (Chorv./Rum.) 6:3, 1:6, 6:3, Benneteau, Roger-Vasselin (11-Fr.) - Golubjov, Groth 3:6, 6:3, 6:4.

Ženy: dvouhra - semifinále: Šarapovová (7-Rus.) - Bouchardová (18-Kan.) 4:6, 7:5, 6:2,
Halepová (4-Rum.) - Petkovicová (28-Něm.) 6:2, 7:6 (7:4).

Juniorky: Bellisová, Vondroušová (7-USA) - Heinová, Komardinová (ČR/Rus.) 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články