Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavlásek překvapivě vyřadil Rosola, dál jde i Veselý a Štěpánek

Prostějov – Senzační cesta Adama Pavláska challengerem v Prostějově pokračuje. Až 319. hráče světa nezastavil ve čtvrtfinále ani jeho krajan a třetí nasazený Lukáš Rosol, jehož český mladík vyřadil po setech 5:7, 7:6 a 6:4. Uspěli také daviscupoví reprezentanti Jiří Veselý a Radek Štěpánek, kteří si spolu zahrají o finále.

Dvacetiletý Veselý (81. v pořadí ATP) porazil ve čtvrtfinále čtvrtého nasazeného Michaila Kukuškina z Kazachstánu 6:0 a 7:5. Nejvýše nasazený Štěpánek (43.) si poradil s Francouzem Axelem Michonem 7:6 a 6:4.

Loni se Štěpánek s Veselým střetli na Hané ve finále a z titulu se radoval Štěpánek. "Radek je zkušený a bude to zajímavé se po roce znovu utkat," řekl Veselý, který minulý týden porazil na Roland Garros Rosola a nyní má šanci zdolat i Štěpánka. "Jirka udělal krok dopředu. Jeho kariéra se sune dopředu a bude to dobrý zápas, zajímavý pro diváky i pro nás," řekl pětatřicetiletý Štěpánek

Pavlásek držel s Rosolem, 52. hráčem světa, celý zápas krok ve výměnách. Prohrával sice v rozhodující sadě 1:3, ale ze zbývajících šesti gamů pět získal. "Pro mě to je velký skalp, ten největší, co jsem kdy získal. Nabírám zkušenosti potřebné do tenisového života a doufám, že mě to posune dál," řekl Pavlásek.

Devatenáctiletý hráč startuje v Prostějově na divokou kartu a je poprvé v kariéře na turnaji kategorie challenger v semifinále. "Jsem moc rád, že jsem doma vyhrál tři těžká utkání, a udělám vše, abych vyhrál i v semifinále," řekl Pavlásek. Příštím soupeřem Pavláska, kterého stejně jako Veselého trénuje daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil se synem Michalem, bude Slovák Norbert Gombos.

Veselý uštědřil Kukuškinovi v prvním setu "kanára" za 23 minut. "Stav šest nula je zvláštní, protože se vlastně moc nehraje, set je pryč raz dva. Věděl jsem, že druhý set bude jiný," řekl Veselý a nemýlil se. Na začátku druhé sady prohrával 1:4, ale nakonec se radoval z výhry 7:5. "Zápas jsem si trošku zkomplikoval, ale povedlo se mi znovu nastartovat motor. Přestal jsem chybovat a měl i trošku štěstí," řekl Veselý.

Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Štěpánek potřeboval na zdolání Michona přes hodinu a tři čtvrtě. "Nebyl to úplně hezký tenis, ale v důležitých momentech jsem byl agresivnější. Počítá se poslední balon a důležité je, že byl vítězný," řekl Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlásek porazil ve čtvrtfinále challengeru v Prostějově i Rosola

Dvouhra - čtvrtfinále:

Veselý (6-ČR) - Kukuškin (Kaz.) 6:0, 7:5, Gombos (SR) - Reister (7-Něm.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:1. Pavlásek (ČR) - Rosol (3-ČR) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4, Štěpánek (1-ČR) - Michon (Fr.) 7:6 (7:1), 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články