Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová na Kuzněcovovou neměla, v Paříži jí tak čtvrtfinále uniklo

Paříž - Lucie Šafářová podlehla na French Open Rusce Světlaně Kuzněcovové 3:6, 4:6 a do druhého grandslamového čtvrtfinále v kariéře se neprobojovala. Na šampionce antukového Roland Garros z roku 2009 ztroskotala podobně jako Petra Kvitová o kolo dříve. Ženská dvouhra tak v Paříži pokračuje už bez českých tenistek.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Spingler

Šafářové se probojovat mezi nejlepší osmičku na grandslamu povedlo zatím jen na Australian Open v roce 2007. Kuzněcovová, v 28 letech o rok starší a v žebříčku o čtyři místa níže (28.), však hrála skvěle a soupeřce moc šancí nedala.

První set rodačka z Petrohradu získala za 34 minut, třikrát sebrala Šafářové servis a také v úvodu druhé sady měla výrazně navrch. Česká fedcupová reprezentantka přišla po dvojchybě opět o podání a následně prohrávala už 0:3. Vrátila se však do zápasu, vyrovnala až na 4:4, jenže závěr patřil Kuzněcovové. Druhý mečbol jí pomohla Šafářová proměnit úderem do sítě.

"Měla jsem pomalejší začátek, konec jsem hrála dobře, ale ona byla lepší," citoval Šafářovou server iDnes. "Ve druhém setu byla šance. Ona začala dobře, já jsem byla trochu pomalejší, vadily mi její liftované forhendy do mého bekhendu, přes to mě tlačila. Začala jsem hrát za stavu 2:4 hodně dobře. Bohužel za stavu 4:4 dobře zaservírovala, pak to byl dlouhý game a bohužel zahrála lépe," dodala.

Na grandslamové osmifinále čekala Šafářová sedm let, porážka s Kuzněcovovou ji mrzela, ale celkově měla z turnaje dobrý pocit. "Uhrála jsem tady po dlouhé době čtvrté kolo, je to dobrý výsledek. A jede se dál. Už příští týden se chystám do Birminghamu na trávě, pak Eastbourne, Wimbledon. Beru to pozitivně. Jsem na cestě nahoru, takže doufám, že udržím vzestupnou tendenci," přála si 24. hráčka světa.

Nevynucených chyb brněnská rodačka nasbírala 23 oproti 13 Kuzněcovové. Již postupem do 4. kola na Roland Garros vyrovnala Šafářová své maximum z roku 2007.

Halepová roli favoritky splnila

Čtvrtfinále v Paříži si poprvé zahraje Rumunka Simona Halepová, turnajová čtyřka. Nejvýše nasazená tenistka, jež se drží v soutěži, zvítězila nad Američankou Sloane Stephensovou 6:4, 6:3. O premiérovou účast v semifinále grandslamu bude Halepová bojovat s přemožitelkou Lucie Šafářové Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Ze hry venku je turnajová šestka Jelena Jankovičová. Srbská tenistka nestačila na loňskou semifinalistku a předloňskou finalistku Saru Erraniovou z Itálie. Po prohře 6:7 v prvním setu, který trval 81 minut, Jankovičová ztratila druhou sadu v poměru 2:6. Erraniovou nyní čeká Němka Andrea Petkovicová.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová nestačila v Paříži na Kuzněcovovou

Výsledky:

Dvouhra - 4. kolo:

Kuzněcovová (27-Rus.) - Šafářová (23-ČR) 6:3, 6:4, Petkovicová (28-Něm.) - Bertensová (Niz.) 1:6, 6:2, 7:5, Halepová (4-Rum.) - Stephensová (15-USA) 6:4, 6:3, Erraniová (10-It.) - Jankovičová (6-Srb.) 7:6 (7:5), 6:2.

Čtyřhra - 3. kolo:

Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kanepiová, Panovová (Est./Rus.) 6:3, 6:1. Juniorky:

Juniorky:

Dvouhra - 2. kolo: Vondroušová (ČR) - Fettová (Chorv.) 6:3, 6:2, Vichljancevová (Rus.) - Heinová (ČR) 2:6, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Bellisová, Vondroušová (7-USA/ČR) - Kužmová, Schmiedlová (SR) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články