Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Karolína Plíšková si letos podruhé zahraje o titul, Veselý skončil v semifinále

Norimberk – Vítězná cesta tenistky turnajem v Norimberku pokračuje a potřetí v kariéře si zahraje na okruhu WTA o titulu. Dvaadvacetiletá Češka totiž v semifinále zdolala čtvrtou nasazenou Elinu Svitolinovou z Ukrajiny 2:6, 6:1, 6:2. Nedařilo se naopak Jiřímu Veselému, který ve svém prvním semifinále turnaje ATP podlehl v Düsseldorfu sedmému nasazenému Ivu Karlovičovi z Chorvatska dvakrát 6:7.

Plíšková ve finále vyzve Kanaďanku Eugenií Bouchardovou. Turnajová dvojka porazila Karin Knappovou z Itálie 6:4, 6:3. S devatenáctkou světového pořadí se Plíšková utkala jen jednou. Vloni na US Open podlehla o dva roky mladší Kanaďance po vyrovnané třísetové bitvě.

O druhý titul kariéry si Plíšková na německé antuce zahraje i ve čtyřhře. Společně s Michaelou Krajicekovou v semifinále vyřadily nasazené jedničky Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou z USA 6:2, 7:6. S nizozemskou tenistkou, jež na okruhu WTA obvykle hraje s jinou Češkou Lucií Hradeckou, je ve finále čeká rumunsko-izraelský pár Raluca Olaruová, Shahar Peerová.

Plíšková, jíž patří v žebříčku 64. místo, je ve finále dvouhry potřetí v kariéře. Loni v Kuala Lumpuru získala premiérový titul, letos v únoru v Pattayi finálový zápas prohrála. Stejnou bilanci má i v deblu, v němž obvykle nastupuje se svou sestrou, dvojčetem Kristýnou. Společně vloni triumfovaly v Linci a finále hrály i v Palermu.

 Duel s devatenáctiletou Svitolinovou, jež v žebříčku WTA figuruje na 38. příčce, ovšem začala česká tenistka katastrofálně. Třikrát přišla o podání a prohrávala už 0:5. Hrozbu kanára sice úspěšným brejkem odvrátila, set ale nezachránila. O servis přišla počtvrté i v úvodu druhé sady, pak už ale na podání nechybovala.Soupeřce naopak třikrát za sebou sebrala servis a dvěma brejky zahájila i rozhodující sadu. Po hodině a 24 minutách proměnila první mečbol.

Tenisový turnaj žen v Norimberku:

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) 2:6, 6:1, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:

Krajiceková, Karolína Plíšková (Niz./ČR) - Huberová, Raymondová (1-USA) 6:2, 7:6 (9:7).

Veselý na premiérové finále nedosáhl

Tenista Jiří Veselý své první semifinále na okruhu ATP prohrál. Dvacetiletý český hráč sice měl v duelu o finále se sedmým nasazeným Ivem Karlovičem z Chorvatska v obou zkrácených hrách setboly, ale ani v jednom z pěti případů neuspěl a podlehl dvakrát 6:7.

V utkání s Karlovičem, starším o 15 let, hrál Veselý aktivně, dobře podával a bodoval i na síti. Jenomže nevyužil ani jeden z devíti brejkbolů, které si vypracoval. Ve druhém setu například za stavu 3:3 vedl při Chorvatově podání 40:0, ale neuspěl. A ve zkrácených hrách obou setů mu za lehkého deště proklouzlo mezi prsty pět setbolů.

V prvním setu měl Veselý za stavu 6:4 v tie-breaku dva setboly, jenže pak ztratil čtyři míče v řadě. Ve druhé sadě vedl ve zkrácené hře 4:0 a 6:4, ale neuspěl ani za stavu 7:6, kdy trefil při prohozu aut. Pak ztratil i další dvě výměny.

"Měl jsem hodně šancí, počasí mi nahrávalo, hodně se hrálo, takže to je velká škoda. Tři setboly jsem měl na své podání, a to je největší škoda, že jsem ani jednu příležitost nevyužil, ale nedá se nic dělat," řekl Veselý.

Přes prohru má Veselý za sebou povedenou generálku na Roland Garros. Poprvé na okruhu ATP vyhrál tři zápasy po sobě, mimo jiné porazil bývalou světovou trojku Nikolaje Davyděnka z Ruska, a zahrál si premiérově v semifinále. "Spokojený být můžu, první semifinále je výborné, ale zklamání je teď po zápase pochopitelně obrovské. Když už jsem se dostal tak daleko, chtěl jsem samozřejmě dál. Měl jsem obrovskou šanci a o to víc mě porážka mrzí," řekl Veselý.

Za postup do semifinále si Veselý připíše na konto 90 bodů a v žebříčku ATP se ze současného 104. místa vrátí do elitní stovky, možná až na hranici devadesátky.

Tenisový turnaj mužů v Düsseldorfu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kohlschreiber (1-Něm.) - Delič (Chorv.) 7:5, 4:6, 6:1.

Semifinále:

Karlovič (7-Chorv.) - Veselý (ČR) 7:6 (8:6), 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články