Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Rosol s Veselým se utkají hned v 1. kole French Open

Paříž - Hned v 1. kole French Open, které začne v neděli v Paříži, se utkají Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Los určil, že šestý nasazený Tomáš Berdych bude mít na úvod antukového grandslamu soupeře z kvalifikace, Radka Štěpánka čeká Argentinec Facundo Arguello, 114. hráč světového žebříčku. Světová šestka Petra Kvitová zahájí turnaj utkáním s Kazaškou Zarinou Dijasovou, která tenisově vyrůstala v I. ČLTK na pražské Štvanici. Lucie Šafářová rozehraje soutěž s Lucemburčankou Mandy Minellaovou.

Dvacetiletý Veselý tento týden hraje svůj nejlepší turnaj ATP Tour v kariéře, v Düsseldorfu ho čeká semifinále. S Rosolem (53. ve světovém žebříčku) se momentálně 104. hráč pořadí ATP střetl loni na challengeru v Prostějově a ze souboje vyšel ve třech setech vítězně.

"Člověk se musí pousmát, že to takhle vyjde, když je v pavouku 128 jmen," řekl Veselý. "Půjdu na kurt jako proti jakémukoli jinému soupeři. V tomhle sportu je jedno, jestli stojí na druhé straně český hráč nebo někdo jiný. Známe se dobře, víme, co od sebe čekat, takže uvidíme, co vymyslím, a pokusím se ho porazit," řekl Veselý.

Berdych, který loni prohrál v Paříži v 1. kole s domácím Gaëlem Monfilsem, bude mít tentokrát snazšího soupeře. V případě postupu do čtvrtfinále by českou jedničku čekal Švýcar Roger Federer, v semifinále pak Srb Novak Djokovič.

Osminásobný vítěz turnaje Rafael Nadal může čelit velké překážce už ve čtvrtfinále, kde by na něj mohl narazit krajan David Ferrer, se kterým letos na antuce prohrál v Monte Carlu. Loni ho v Paříži relativně snadno porazil ve finále.

Kvitová má Dijasové co oplácet

Kvitová se utká s dvacetiletou Dijasovou podruhé v kariéře s cílem oplatit jí nečekanou porážku z Prague Open v roce 2009, kdy tehdy 295. hráčce světa podlehla ve dvou setech. Dijasová je nyní v žebříčku na 96. místě. Pokud by se české wimbledonské šampionce z roku 2011 povedlo projít do čtvrtfinále, může v něm narazit na kometu loňské sezony a čerstvou čtyřku světového žebříčku Rumunku Simonu Halepovou.

Poprvé od US Open 2012 si na grandslamu zahraje Iveta Melzerová, kteří dříve hrála pod dívčím jménem Benešová. Letos se na kurt vrátila po zranění, využívá chráněný žebříček, aby se dostala do turnajů, ale ještě nevyhrála zápas. Už ve třetím kole může dojít na souboj mezi obhájkyní titulu Serenou Williamsovou a její starší sestrou Venus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články