Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Veselý postoupil poprvé do čtvrtfinále turnaje ATP

Düsseldorf (Německo) - Jiří Veselý si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále na okruhu ATP. Český hráč postoupil mezi osm nejlepších na turnaji v Düsseldorfu po vítězství nad bývalou světovou trojkou Nikolajem Davyděnkem z Ruska po setech 6:1 a 7:6. Dalším soupeřem dvacetiletého Veselého bude o dvanáct let starší Rakušan Jürgen Melzer, který vyřadil čtvrtého nasazeného Joaa Sousu z Portugalska.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem teď neskutečně šťastný, že jsem konečně prolomil druhé kolo. V posledních zápasech jsem už cítil, že jsem strašně blízko, ale vždycky něco málo chybělo," napsal Veselý, který je v současnosti 104. hráčem žebříčku ATP. "V posledních týdnech jsem bojoval s poraněním achilovky, vypadly mi body z loňského roku, proto jsem vypadl z první stovky, takže bych řekl, že to přišlo ve správnou chvíli."

Pro dvacetiletého Veselého byla výhra nad Davyděnkem jeho desátou v kariéře na ATP Tour. Zároveň vyhrál podruhé v kariéře mezi elitou dva zápasy v hlavní soutěži po sobě. V prvním kole vyřadil osmého nasazeného Nizozemce Igora Sijslinga.

Veselý ovládl v utkání s Davyděnkem (100.) jasně první set. Ve druhé sadě sice nedokázal český daviscupový reprezentant proměnit ani jeden ze sedmi brejkbolů, ale zvládl koncovku tie-breaku. Po hodině a 21 minutách proměnil přímým bodem z podání mečbol.

"Vítězství nad Davyděnkem řadím mezi své největší životní výhry. I přesto, že už není v top formě, byl třetí na světě a takoví hráči jsou vždycky strašně nebezpeční," cenil si Veselý triumfu nad vítězem 21 turnajů na ATP. Další cenný skalp může získat v prvním vzájemném duelu s Melzerem, jehož maximem bylo osmé místo v žebříčku v roce 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články