Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová na Spartě překvapivě končí už v 1. kole

Praha – Byla největší favoritkou, ale končí už v prvním kole. Nečekaně rychle vypadla Lucie Šafářová z tenisového turnaje ITF Sparta Prague Open. Vítězka uplynulých dvou ročníků prohrála s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou dvakrát 4:6 a namále měla i Karolína Plíšková. Ta ale na antuce v pražské Stromovce s Mandy Minellaovou z Lucemburska odvrátila tři mečboly a radovala se z postupu po vítězství 6:2, 0:6 a 7:5. 

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová na Spartě dohrála už v 1. kole

Šafářová vyhrála na Spartě deset zápasů po sobě, ale jedenáctý nezvládla. Na pomalé promoklé antuce prohrála se 301. hráčkou světa Alexandrovovou. "Chtěla jsem doma hrát víc zápasů, ale je to tenis. Nebyly nejjednodušší podmínky, byla zima a pomalejší míče a ta holka hrála opravdu dobře a trefila, na co sáhla. Letos to nevyšlo, samozřejmě mě to štve, ale nejsem nešťastná," řekla světová dvaadvacítka.

Vrcholem antukové sezony je grandslamové Roland Garros, na které by se Šafářová chtěla dobře připravit. "Na Paříž se soustředím nejvíc, ta je hlavní a doufám, že na French Open naladím formu a budu tam hrát výborně," řekla.

Plíšková málem dohrála

Pátá nasazená Plíšková (62. v žebříčku WTA) začala zápas se 153. hráčkou světa Minellaovou dobře a první set vyhrála jistě. Ve druhém ale dostala "kanára" a ve třetím prohrávala 1:5. "V prvním setu jsem neudělala skoro žádnou chybu. Pak se to najednou otočilo. Ona hrála pořád stejně, ale já začala dělat chyby, což mě znejistilo. Navíc servis byl dnes hrozný," uvedla Plíšková.

"Už jsem to trochu brala jako ztracené. Ale nechtěla jsem se na to úplně vykašlat, výsledek 0:6, 1:6 by byl smutný," řekla Plíšková. Dokázala odvrátit tři mečboly. "Tři? To jsem ani nevěděla," divila se po utkání, které se dohrávalo v dešti.

Ve druhém kole se Karolína Plíšková může střetnout se svým dvojčetem Kristýnou (122.), kterou v 1. kole čeká Polka Magda Linetteová. Na případný sesterský zápas se ale netěší. "Nechci s ní hrát. Ona mě nechce porazit, já ji taky ne, takže to ani není tenis. Divákům takový zápas ani moc nepřeju," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články