Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šarapovová má další vítězství, vyhrál i Nadal

Madrid - Maria Šarapovová získala druhý antukový titul za sebou, když ve finále v Madridu porazila Rumunku Simonu Halepovou 1:6, 6:2, 6:3. Na žebříčku WTA se tak posunula na sedmou příčku, Rumunka zůstává světovou pětkou. Rafael Nadal na stejném turnaji ve finále porazil Keie Nišikoriho ve třech setech a získal rekordní 27. titul z podniku série Masters.

Maria Šarapovová
zdroj: Sipa Press

Halepová nastoupila proti soupeřce agresivně a za 29 minut získala první set. Od druhé sady ale její servis ztratil na síle a Šarapovová ji přesnými údery od základní čáry rozběhala. Proměnila oba své brejkboly a duel vyrovnala. V třetí sadě si dalšími dvěma brejky vytvořila náskok 4:1, který pak i přes menší zaváhání uhájila.

Ruska vítězstvím potvrdila vynikající bilanci na antuce, na které od semifinálové porážky s Li Na na Roland Garros 2011 neprohrála s žádnou soupeřkou s výjimkou Sereny Williamsové. Američance podlehla na tomto povrchu třikrát včetně loňského madridského finále, dalších 46 antukových zápasů Šarapovová za poslední tři roky vyhrála.

"Se Simonou už jsme párkrát hrály, ale teď už je na úplně jiné úrovni. Ani nevím, jak jsem to dokázala," řekla po finále Šarapovová, jež Halepovou porazila i v třetím vzájemném zápasu. "Neberu tyhle chvíle za samozřejmost, protože vím, jaké to je být zraněný a snažit se vrátit k tenisu," dodala.

Sport
zdroj: ČT4

Nadal v prvním setu na Nišikoriho nestačil. Dvakrát přišel o podání a za 37 minut sadu ztratil. Nišikori využil další brejkbol i v úvodu druhého setu a v sedmém vzájemném zápase měl blízko k prvnímu vítězství i k premiérovému titulu z podniku série Masters.

Za stavu 3:4 si ale musel poprvé na kurt zavolat lékaře, který mu masíroval záda v oblasti kříže. Zákrok ale nepomohl a Nišikori ani přes další pauzy na ošetření neuhrál už žádný game.

Čtyřiadvacetiletý Japonec nemohl pořádně podávat, bolest mu očividně vystřelovala i do nohy a duel za stavu 0:3 v třetí sadě vzdal. Přesto se zásluhou finálové účasti v žebříčku ATP poprvé v kariéře posune do elitní desítky na deváté místo.

Dvouhra - finále: Šarapovová (8-Rus.) - Halepová 1:6, 6:2, 6:3.

Dvouhra - finále: Nadal (1-Šp.) - Nišikori (10-Jap.) 2:6, 6:4, 3:0 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články