Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Musíme se vyrovnat s rychlým povrchem, ví italské tenistky

Ostrava – Český fedcupový tým vybíral povrch haly se zřetelem k tomu, aby soupeřkám činil největší obtíže. Nakonec se v Ostravě bude hrát na velmi rychlém a tvrdém povrchu a Italky před víkendovým semifinále vědí, že vyrovnání se s odskokem míče a dalšími specifiky ostravské haly bude pro výsledek klíčové.

Je nám líto, video expirovalo.
Italské tenistky si v Ostravě zvykají na rychlý povrch kurtu

Italkám přitom nejvíce sedí antuka, proto v Ostravě rychle zavedly dvojfázové tréninky – tak, aby v okamžik zápasu byly připraveny. "Češky si ten povrch vybraly, jsou na něm silné, ale my máme také svá esa v rukávu, takže budeme o postup bojovat," říká jednička italského týmu Sára Erraniová.

Povrch se navíc den ode dne zrychluje. "Češky jsou na tomto povrchu favoritkami, ale my jsme přijeli bojovat o postup a povrch moc neřešíme," řekl kapitán výběru Corrado Barazzutti. Další věcí, na kterou si Italky musí zvykat, je česká kuchyně. "Vaří tady dobře, zvykáme si a italské speciality nám zatím nechybí," poznamenal s úsměvem Barazzutti.

Češkám naopak prostředí více než vyhovuje, ve svém programu si také našly čas na setkání s malými tenistkami. "Pomoci těm nejmenším je pro mě radost a jsem ráda, že vůbec něco takového v České republice existuje. Když jsem byla menší, tak taková možnost nebyla, nebo jsem o ní nevěděla. Takže jsem jen ráda za to, že jsem je mohla potěšit," uvedla Petra Kvitová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články