Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Djokovič v těsné bitvě přehrál Federera a odváží si titul z Indian Wells

Indian Wells - Třísetovou bitvu o titul z turnaje Masters v Indian Wells vyhrál srbský tenista Novak Djokovič. Finálový souboj s Rogerem Federerem otočil po prohraném úvodním setu ve vítězství 3:6, 6:3 a 7:6 – šlo už o jejich 33. vzájemný na okruhu ATP. Djokovič si z Indian Wells odvezl trofej potřetí v kariéře, Federer je tamním rekordmanem se čtyřmi tituly. 

Novak Djokovič
zdroj: AP Photo

Z dosavadních 32 vzájemných duelů vyhrál Federer o dva více včetně letošního semifinále v Dubaji a lépe začal finále v Indian Wells. Servisem a agresivnější hrou dostal světovou dvojku pod tlak, jenže Djokovič ovládl druhou sadu po klíčovém brejku v osmém gamu a nakonec zvládl lépe ve třetí sadě i tie-break. V něm švýcarský grandslamový rekordman udělal příliš mnoho chyb a po dvou hodinách a 12 minutách odešel k nelibosti publika poražen.

Djokovič mohl zápas zakončit už dříve, ale za stavu 5:4 nedokázal utkání dopodávat a Federer si brejkem vynutil pokračování. "Povedlo se mi Novaka zatlačit a ukázat mu, že když poleví, budu na to připraven a ještě to dokážu zdramatizovat," řekl Federer. Vůbec mu ale nevyšla zkrácená hra, v níž se Srb dostal do rozhodujícího vedení 5:1 díky jeho čtyřem minelám. "Udělal jsem příliš mnoho chyb v momentech, kdy na tom záleželo," litoval Federer.

Djokovič se v prosluněném Indian Wells dočkal prvního letošního titulu, z turnajů Masters už celkově sedmnáctého. Federer těchto turnajů vyhrál 21, ještě o pět více má na kontě lídr statistik Španěl Rafael Nadal. "Měl jsem určité pochyby, když jsem sem jel a ještě neměl na kontě vyhraný titul. V předchozích kolech to bylo trochu jako na houpačce, ale zůstal jsem psychicky silný," řekl Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články