Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zakopalová postoupila přes Suárezovou a po týdnu je opět ve finále

Florianópolis (Brazílie) - Tenistka Klára Zakopalová porazila v semifinále turnaje ve Florianópolisu nasazenou jedničku Carlu Suárezovou ze Španělska 6:3, 3:6, 6:2 a druhý týden po sobě si zahraje o titul. V sobotu se utká s další Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, která ji v lednu porazila ve finále v Hobartu.

Klára Zakopalová
zdroj: ČT24

Dvaatřicetiletá Zakopalová minulý týden postoupila do finále v Riu de Janeiro, kde ji zdolala Japonka Kurumi Naraová. Po dvou měsících tak bude zkušená česká tenistka hrát už třetí finále v sezoně, což se jí naposledy na okruhu WTA povedlo v roce 2005. Tehdy také získala své jediné dva tituly, od t"Żëň prohrála šest finále za sebou.

Třetí nasazená Zakopalová oplatila Suárezové porážku z únorového utkání Fed Cupu v Seville a srovnala bilanci vzájemných duelů na 3:3. Její dvacetileté krajance Muguruzaové bude moci vrátit krutou prohru z finále v Hobartu, kde od ní v druhém setu dostala "kanára".

Tenisový turnaj žen v brazilském Florianópolisu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Suárezová (1-Šp.) - Niculescuová (5-Rum.) 4:6, 6:0, 4:1 skreč, Muguruzaová (2-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:2, 6:7 (1:7), 6:3. Semifinále: Zakopalová (3-ČR) - Suárezová (1-Šp.) 6:3, 3:6, 6:2, Muguruzaová (2-Šp.) - Švedovová (Kaz.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články