Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová i Šafářová vypadly v Dubaji ve druhém kole

Dubaj - Bez českých tenistek bude na turnaji v Dubaji pokračovat čtvrtfinálový program. Třetí nasazená Petra Kvitová nezvládla nadějně rozehraný duel s Carlou Suárezovou a Španělce ve 2. kole podlehla 6:1, 4:6, 6:7. Lucie Šafářová ztroskotala poté, co v duelu s pátou nasazenou Srbkou Jelenou Jankovičovou nezvládla koncovky setů a s bývalou světovou jedničkou prohrála 5:7, 4:6. V Brazilském Riu de Janeiru se naopak daří nasazené jedničce Kláře Zakopalové, která po výhře nad Španělkou Solerovou postoupila do čtvrtfinále.

Petra Kvitová na turnaji v Dubaji
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

Kvitová, jež kvůli nemoci zmeškala duel se Španělskem ve Fed Cupu, začala proti Suárezové suverénně. První tři setboly ale při podání soupeřky za stavu 5:0 neproměnila a úvodní sadu ukončila až při svém servisu. Ve druhém setu neudržela vedení, Španělka utkání vyrovnala a i v rozhodující sadě měla zpočátku navrch. Šestá hráčka světového žebříčku Kvitová sice duel dotáhla do zkrácené hry, v ní ale Suárezová opět zabojovala a v sedmém vzájemném zápase oslavila druhé vítězství.

Sedmadvacetiletá Šafářová ztratila obě sady při svém podání a v devátém vzájemném zápase Jankovičové posedmé podlehla. Chuť si může spravit ve čtyřhře, v níž je společně s Andreou Hlaváčkovou ve čtvrtfinále.

Už ve druhém kole skončila i předloňská vítězka turnaje Agnieszka Radwaňská. Druhá nasazená Polka podlehla 4:6 a 1:6 Italce Flavii Pennettaové. Utkání rozhodla série osmi ztracených her Radwaňské, po kterých se z vedení 4:1 v první sadě dostala až na stav 4:6 a 0:3.

Zakopalová v Riu do čtvrtfinále

Klára Zakopalová porazila v druhém kole v Riu de Janeiru 6:4, 6:1 Španělku Silvii Solerovou a postoupila do čtvrtfinále. Turnajová jednička se o semifinále utká se 110. hráčkou světového žebříčku Katarzynou Piterovou z Polska.

Jednatřicetiletá Zakopalová přešla před Solerovou za 78 minut a ani v druhém utkání na turnaji neztratila set. Proti Piterové bude usilovat o druhé letošní semifinále, v lednu v Hobartu postoupila až do zápasu o titul.

Výsledky 2. kola turnajů WTA:

Dubaj:
Suárezová (Šp.) - Kvitová (3-ČR) 1:6, 6:4, 7:6 (7:4), Jankovičová (5-Srb.) - Šafářová (ČR) 7:5, 6:4, V. Williamsová (USA) - Ivanovičová (Srb.) 6:2, 6:1.

Rio de Janeiro:
Zakopalová (1-ČR) - Solerová (Šp.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články