Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kei Nišikori obhájil titul v Memphisu

Memphis – Japonský tenista byl prvním nasazeným hráčem. Před sebou měl velký úkol, obhájit titul. To se mu povedlo, když ve finále porazil Iva Karloviče z Chorvatska 6:4 a 7:6.

Kei Nišikori
zdroj: ČTK/AP

Letos japonský tenista triumfoval poprvé, celkově však rozšířil svou sbírku trofejí z okruhu ATP na čtyři. Šestnáctý hráč světového žebříčku nedal Karlovičovi ve finále šanci. Chorvat vyhlášený skvělým servisem, jenž v průběhu turnaje neztratil ani jednou podání, sice potvrdil svou pověst 20 esy, na Nišikoriho precizní hru to ale nestačilo.

Japonec využil v prvním setu jeden ze dvou brejkbolů, a i když ve druhé sadě žádný neproměnil, ve zkrácené hře Karloviče zdolal 7:0. "Je senzační zvítězit poprvé v letošní sezoně právě tady v Memphisu. Mám na tento turnaj dobré vzpomínky z loňského roku a hrál jsem dobře," řekl Nišikori pro stránky atpworldtour.com.

S finálovou účastí byl spokojený i Karlovič. "Byl to pro mě dobrý týden. Jsem hodně spokojen s tím, co jsem tu předváděl. Doufám, že to bude takto pokračovat. Rád bych skončil na konci roku do Top 40 hráčů," dodal Karlovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články