Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Všechny Češky včetně reprezentantek postoupily v Dauhá do 2. kola

Dauhá - Klára Zakopalová i Lucie Šafářová zvládly po náročném víkendu a přesunu ze Španělska své úvodní zápasy na turnaji v Dauhá. V pondělí odpoledne bojovaly v Seville o postup do semifinále Fed Cupu, kvůli odletu nestihly ani klíčovou čtyřhru, a v úterý už si vybojovaly postup do 2. kola v Kataru. České tenistky jsou tak zatím stoprocentní, protože vyhrála i Karolína Plíšková.

Šafářová otočila zápas s turnajovou šestnáctkou Belgičankou Kirsten Flipkensovou ve vítězství 5:7, 6:4 a 6:4, Zakopalová ve dvou setech vyřadila Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:2, 6:4 a Plíšková potvrdila roli favoritky proti Cagle Büyükakcayové z Turecka. Nedávná finalistka z Pattaye vyhrála dvakrát 6:3.

Na turnaji startuje po nemoci i světová šestka Petra Kvitová, která měla z pozice třetí nasazené hráčky v úvodním kole volný los.

Na první výhru po senzační finálové účasti na Australian Open stále čeká slovenská tenistka Dominika Cibulková. O víkendu prohrála oba zápasy ve Fed Cupu s Německem a dnes Rusce Alise Klejbanovové vzdala v prvním setu za stavu 5:5.

Tenisový turnaj žen v Dauhá, 1. kolo:

Karolína Plíšková (ČR) - Büyükakcayová (Tur.) 6:3, 6:3, Cetkovská (ČR) - Stephensová (14-USA) 7:5, 6:1, Zakopalová (ČR) - Svitolinová (Ukr.) 6:2, 6:4, Šafářová (ČR) - Flipkensová (16-Belg.) 5:7, 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články