Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Monfils vyhrál francouzské finále v Montpellieru, v Záhřebu zvítězil Čilič

Montpellier (Francie) - Gaël Monfils ve finále turnaje v Montpellieru čelil svému krajanovi Richardu Gasquetovi, kterého porazil dvakrát 6:4, a podruhé v kariéře na tomto francouzském turnaji slaví vítězství. Celkově Monfils vybojoval již svůj pátý turnaj na okruhu ATP. Čtvrté vítězství na domácím záhřebském turnaji dokázal ukořistit Chorvat Marin Čilič, který ve finále porazil Tomymho Haase 6:3 a 6:4. Čilič má na svém kontě dvakrát více turnajových vítězství než Monfils, rovných deset.

Gaël Monfils v Montpellieru
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V duelu s turnajovou jedničkou a obhájcem titulu Gasquetem s přehledem držel své podání a nastřílel devět es, přestože úspěšnost prvního servisu neměl vysokou. Soupeře pak jasně předčil na returnu.

Pátý nasazený Monfils v Montpellieru vyhrál už v roce 2010 a o dva roky později prošel do finále. Na další titul čekal od Stockholmu 2011.

Čilič znovu opanoval Záhřeb

Téměř dvoumetrový Chorvat sice hned v prvním gamu ztratil podání, ale v dalším průběhu zápasu už se mu to nestalo a stabilně odrážel pokusy svého soupeře. Čilič tak svým vítězstvím navázal na předchozí záhřebské triumfy z let 2009, 2010 a z loňska. S pětatřicetiletým Haasem vyrovnal o deset let mladší Chorvat vzájemnou bilanci na 2:2.

Tenisový turnaj mužů v Montpellieru:

Dvouhra - finále: Monfils (5-Fr.) - Gasquet (1-Fr.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále: Davyděnko, Istomin (Rus./Uzb.) - Gicquel, Mahut (Fr.) 6:4, 1:6, 10:7.

Tenisový turnaj mužů v Záhřebu:

Dvouhra - finále: Čilič (5-Chorv.) - Haas (1-Něm.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Rojer, Tecau (2-Niz./Rum.) - Marx, Mertiňák (Něm./SR) 3:6, 6:4, 10:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články