Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Japonci přešli přes Kanadu, postoupil i Kazachstán

Tokio - Japonští tenisté vybojovali historické čtvrtfinále Davisova poháru, když doma v Tokiu porazili oslabenou Kanadu 4:1. O jejich postupu rozhodlo zranění hostující jedničky Franka Dancevice, který musel svůj zápas vzdát. Japonský tým nyní narazí na Čechy.

Japonský daviscupový tým
zdroj: ČTK/AP autor: Shizuo Kambayashi

Japonci díky vítězné čtyřhře vedli nad loňskými semifinalisty 2:1, k postupu dnes stačilo osmnáctému hráči světa Kei Nišikorimu odehrát jen devět gamů. Za stavu 6:2 a 1:0 pro něj Dancevic ohlásil, že končí. "Natáhl jsem si břišní sval. Zranil jsem se při servisu ve druhém setu. Za tohoto stavu se nedá proti hráči, jako je Kei, pokračovat," řekl Dancevic.

Kanadský tým pronásledovaly zdravotní potíže od začátku. Jejich nejlepší hráč Milos Raonic má poraněnou nohu a v pořádku nebyl ani Pospisil, proto nenastoupil do čtyřhry. Oba si přivezli zranění z Australian Open.

Druhý rok po sobě si zahrají čtvrtfinále prestižní týmové soutěže tenisté Kazachstánu, kteří zdolali v dramatickém souboji 3:2 Belgii. Hosté v Astaně prohrávali po pátku 0:2, nicméně ve čtyřhře snížili a v dnešní úvodní dvouhře David Goffin díky pětisetovému vítězství nad Michailem Kukuškinem vyrovnal.

Rozhodující pátý duel nicméně ovládl domácí tahoun Andrej Golubjov. Rubena Bemelmanse zdolal 6:2, 6:3, 6:1 a poslal Kazachstán do souboje proti Švýcarsku, které i díky Rogeru Federerovi a Stanislasi Wawrinkovi mohlo slavit postup v Novém Sadu přes Srbsko.

Třetí čtvrtfinálovou dvojici tvoří už od soboty Německo a Francie. Postoupili také Italové, jejichž dalším soupeřem bude tým Velké Británie. Ten po návratu do Světové skupiny vyhrál v USA a připsal si první vítězství mezi elitou od roku 1986. Podzimní baráž čeká vedle Američanů například Španěly, Srby, Argentince nebo Australany.

1. kolo tenisového Davisova poháru:

Japonsko - Kanada 4:1, Kazachstán - Belgie 3:2, Německo - Španělsko 4:1, Francie - Austrálie 5:0, Srbsko - Švýcarsko 2:3, Argentina - Itálie 1:3

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články