Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zakopalová bude hrát v Hobartu o titul ve dvouhře i čtyřhře

Hobart - Tenistka Klára Zakopalová si zahraje v Hobartu o titul, v semifinále turnaje porazila nejvýše nasazenou Samanthu Stosurovou z Austrálie 6:3 a 6:2. V sobotním finále se sedmá nasazená česká hráčka střetne se Španělkou Garbine Muguruzaovou, která ve druhém semifinále smetla krajanku Estrellu Cabezaovou 6:0 a 6:1.

Ve čtyřhře pokračuje Zakopalová s Rumunkou Monikou Niculescuovou ve vítězné jízdě. Minulý týden vyhrály turnaj v Šen-čenu a nyní mají na dosah titul v Hobartu. Ve finále je čeká americko-čínský pár Lisa Raymondová, Šuaj Čang.

"Jsem nadšená, že jsem porazila hráčku, jako je Sam, grandslamovou vítězku," řekla Zakopalová po výhře nad šampionkou US Open z roku 2011. Česká hráčka zároveň dosáhla jubilejní 450. výhry na okruhu WTA v kariéře. Pro Zakopalovou a Stosurovou se semifinále v Hobartu stalo generálkou na grandslamové Australian Open, které začne v pondělí. Páteční los hodinu před semifinále rozhodl, že se obě hráčky v Melbourne střetnou v 1. kole.

Klára Zakopalová: "Finále bude těžké, ale zase budu hrát na sto procent. Měla bych zlepšit podání. Už jsem trochu unavená, ale herně se cítím výborně a doufám, že mi ten pocit vydrží co nejdéle."

V utkání se Stosurovou dokázala Zakopalová proměnit všech pět brejkbolů, které měla, a naopak sama osm z deseti odvrátila. Sedm z nich v sedmé hře prvního setu poté, co vzala světové sedmnáctce podání na 4:2. Ve druhém setu získala Zakopalová od stavu 2:2 čtyři hry v řadě a zápas ukončila vítězným forhendem.

Jednatřicetiletá Zakopalová bude usilovat o svůj třetí titul ve dvouhře a první po téměř devíti letech. Oba své vavříny získala v roce 2005, tehdy vyhrála v Portoroži a v Hertogenboschi. Ve finále hrála naposledy před rokem v Šen-čenu. S Muguruzaovou (58. hráčkou žebříčku WTA), která usiluje o premiérový titul, se Zakopalová dosud střetla jen jednou. V roce 2012 vyhrála v Soulu po boji až v tie-breaku třetího setu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články