Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Finále si zahrají Francouzi, Češi zakončili Hopmanův pohár exhibicí

Perth – Francouzští tenisté postoupili do finále Hopmanova poháru, v němž je v sobotu čeká duel s Polskem. Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga porazili ve svém posledním utkání ve skupině B Španělsko 3:0. Petra Kvitová a Radek Štěpánek si tak o titul v Perthu nezahrají, i když v závěrečném duelu porazili tým USA. Kvitové její soupeřka Sloane Stephensová zápas po prvním setu, který prohrála 3:6, vzdala. Ve druhém duelu Štěpánek udolal Kanaďana Raonice, který nahradil zraněného Isnera, ve třech setech 5:7, 6:3 a 7:6. V exhibiční smíšené čtyřhře porazil český pár Bobusicovou s Andersonem 8:3 v utkání hraném na jeden prodloužený set.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Raonic nastřílel 23 es, ale Štěpánek zvládl zápas se světovou jedenáctkou výtečně. Navíc bavil diváky - jednou půjčil raketu lajnovému rozhodčímu, jindy při čekání na jestřábí oko chtěl "zastřelit" rozhodčího raketou. V tie-breaku třetího setu sice už prohrával 1:4, ale šesti míči v řadě zápas po více než dvou hodinách ukončil. V hledišti pak objal fanynku zahalenou v české vlajce. "Těžko se returnuje jeho skvělý servis, ale zápas jsem si užíval. Zkusil jsem to a vyšlo to," usmíval se pětatřicetiletý Štěpánek v rozhovoru na kurtu.

Francouzi prošli základní skupinou bez zaváhání. První bod dnes v Perthu pro tým získala Cornetová, přestože ji v druhém setu proti Anabel Medinaové trápily problémy se stehenním svalem. Dvouhru ale vyhrála dvakrát 6:2. Druhý bod pak přidal Tsonga po nečekaně vydřené výhře 6:4, 6:7 a 6:2 nad Danielem Muňozem. V sobotu je čeká duel s Polskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek nechal hrát čárového rozhodčího

Kvitová si pochvalovala servis a dobrou přípravu

Kvitová si odnáší z Hopmanova poháru pozitivní dojem. "Rozhodně spokojená jsem byla se servisem. Psal mi, a to je podstatné pro další zápasy, protože bez servisu je to těžký," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Ze servisu mám radost a i ze hry. Všechno tady probíhalo dobře, bylo to tady příjemný. Když jsme neměli zápasy, tak jsme pořád trénovali a připravovali se," dodala.

V příštích týdnech se světová šestka Kvitová představí na turnajích WTA, na kterých neobhajuje moc bodů. V Sydney loni vypadla v 1. kole a na grandslamovém Australian Open v Melbourne nečekaně už ve druhém kole. "Vždy, když neobhajujete moc bodů, tak je to lepší a doufám, že budu hrát letos lépe," řekla.

Výsledky Hopmanova poháru

Francie - Španělsko 3:0

Cornetová - Medinaová 6:2, 6:2, Tsonga - Muňoz 6:4, 6:7 (7:9), 6:2, Cornetová, Tsonga - Medinaová, Muňoz 8:3.

ČR - USA 2:0

Kvitová - Stephensová 6:3 skreč Stephensové, Štěpánek - Isner bez boje.

Exhibice: Štěpánek - Raonic (Kan.) 5:7, 6:3, 7:6 (7:4), Štěpánek, Kvitová - Anderson, Bobusicová (Austr.) 8:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články