Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Daviscupový tým získal podruhé za sebou Zlatého kanára

Přerov – Daviscupový tým ve složení Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jan Hájek s kapitánem Jaroslavem Navrátilem získal díky obhajobě "salátové mísy" opět tenisového Zlatého kanára. Nejlepšími českými hráči byli v 21. ročníku ankety časopisu Tenis a tenisového svazu podle očekávání na dnešním slavnostním večeru v Přerově vyhlášeni Tomáš Berdych a Petra Kvitová.

Radost českých tenistů po vítězství v Davis Cupu
zdroj: imago sportfotodienst

Zlatého kanára získal daviscupový tým už potřetí v historii ankety. Stejné ocenění tenisté získali už po finále v roce 2009 a loni po vítězství v soutěži. Daviscupové družstvo si zopakovalo loňský dvojitý úspěch v anketách. Vedle Zlatého kanára totiž už ve středu podruhé za sebou tenisté získali i cenu pro nejlepší tým ve Sportovci roku.

Sedmý tenista světa Berdych obhájil pozici hráče roku stejně jako světová šestka Kvitová. Oba získali v hlasování odborníků všech 191 hlasů. Své pozice obhájili také Jiří Veselý v kategorii Postup na žebříčku ATP, v němž letos poprvé pronikl do první stovky, a Lucie Hradecká coby nejlepší deblistka.

Daviscupový celek ovládl rovněž kategorii týmů. Deblistou roku je Radek Štěpánek, vítěz US Open společně s Indem Leanderem Paesem. Nejlepším českým deblovým párem je daviscupová dvojice Berdych, Štěpánek. Loňský talent roku Kateřina Siniaková tentokrát získala cenu za postup na žebříčku WTA. Talenty roku jsou David Rikl, syn někdejšího čtvrtého deblisty světa Davida Rikla, a Markéta Vondroušová. Nejlepším tenistou na vozíčku je Petr Utíkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Daviscupový tým převzal Zlatého kanára
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články