Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítězný tým nekončí – Berdych i Štěpánek přislíbili účast proti Nizozemsku

Praha - Tomáš Berdych i Radek Štěpánek přislíbili účast v prvním kole Davisova poháru v dalším roce. Dvojnásobní vítězové soutěže by se měli objevit v sestavě proti nizozemským tenistům 31. ledna až 2. února v Ostravě. Kapitán Jaroslav Navrátil prodloužil smlouvu o dva roky.

Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

"Jsem rád, že budou hrát," řekl kapitán. "Když budou kluci zdraví, tak se sejde vítězný tým a už se na lavičku těším," dodal Navrátil, který ve finále proti Srbsku chyběl kvůli plicní embolii a zaskočil za něj Vladimír Šafařík.

Berdych se Štěpánkem jsou ústředními postavami českého daviscupového týmu od konce roku 2007. V posledních pěti letech hráli tenisté třikrát finále a dvakrát zvítězili. Loni získali pro Česko "mísu" poprvé po 32 letech a letos titul obhájili.

Po listopadovém vítězném finále v Bělehradu, kde porazili Srbsko s Novakem Djokovičem 3:2, nebylo jisté, zda se především Berdych rozhodne hrát dál. "Tomáš má rád Česko a prostějovský tenis. To jsou důvody, proč jsme se na jeho startu domluvili," řekl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která zápasy Davis Cupu dlouhodobě marketingově zajišťuje.

Černošek je se Štěpánkem a Berdychem domluven na úvodní kolo. O jejich další účasti zatím nejednali. "Je to daleko. Teď se soustředíme na to, abychom utkání proti Nizozemí vyhráli. Pokud se to podaří, budeme mít jistou účast ve světové skupině také pro příští rok. Co bude dál, to se teprve uvidí," řekl Černošek.

Navrátil by vedl tým i bez opor

Minimálně do roku 2015 by měl na kapitánské židli zůstat Navrátil, který vede tenisty od roku 2006. "Čekal jsem, jaké bude vyjádření kluků (Berdycha se Štěpánkem), a domluvil jsem se, že ještě na dva roky podepíšu," uvedl Navrátil. Je připraven bojovat v budoucnu případně i bez opor. "I když by kluci třeba v roce 2015 nebyli, tak bych se s mladými pokusil jeden rok udržet nebo hrát baráž," řekl.

Dá se předpokládat, že v budoucnu můžou po Berdychovi se Štěpánkem převzít daviscupovou odpovědnost Lukáš Rosol s nadějným Jiřím Veselým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články