Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Venus i Serena Wiliamsová skončily ve dvouhrách na OH v Pekingu ve čtvrtfinále

Peking - Jak Serena Williamsová, tak její sestra Venus dnes ve čtvrtfinále tenisových dvouher podlehly svým soupeřkám, a na olympiádě tak již pokračují pouze ve čtyřhrách. Serenu Williamsovou porazila turnajová pětka Jelena Dementěvová z Ruska ve třech setech 3:6, 6:4, 6:3 a wimbledonská vítězka a zlatá medailistka ze Sydney Venus Williamsová nestačila na domácí hráčku Li Na, která ji porazila dvakrát 7:5.

Serena Williamsová
zdroj: Wikipedia.org

Podrobnější informace i ostatní výsledky z Pekingu najdete na stránkách našeho olympijského speciálu.

Majitelka osmi grandslamových titulů a bývalá světová jednička Serena Williamsová vyhrála první set 6:3, ale pak převzala aktivitu její ruská soupeřka. Sedmá hráčka světového žebříčku vyhrála další dvě sady 6:4 a 6:3 a porazila mladší ze slavného sesterského dua podruhé za sebou. Serena Williamsová tak do své sbírky úspěchů nepřidá olympijskou medaili z dvouhry.

Šestadvacetiletá Dementěvová může v Pekingu navázat na stříbro ze Sydney. V semifinále se utká s krajankou Verou Zvonarevovou, která ve třech setech porazila Rakušanku Sybille Bammerovou, přemožitelku Lucie Šafářové.

Dvaačtyřicátá hráčka světa Li Na, která se s Venus Williamsovou utkala poprvé v kariéře, bude k radosti čínských fanoušků bojovat o medaile. V semifinále ji čeká vítězka duelu mezi světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou ze Srbska a Ruskou Dinarou Safinovou. Sestry Williamsovy si dnes mohou spravit chuť ve čtyřhře.

Další výsledky:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Dementěvová (5-Rus.) - S. Williamsová (4-USA) 3:6, 6:4, 6:3,

Zvonarevová (9-Rus.) - Bammerová (Rak.) 6:3, 3:6, 6:3,

Li Na (Čína) - V. Williamsová (7-USA) 7:5, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články