Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych se Štěpánkem vypadli v Pekingu ve čtyřhře

Peking - Českým tenistům Radkovi Štěpánkovi a Tomáši Berdychovi se v prvním kole olympijského turnaje ve čtyřhře nedařilo. V Pekingu nestačili na brazilskou dvojici Marcelo Melo a Andre Sá, které podlehli 7:5, 2:6 a 6:8. Česká dvojice v dramatickém duelu, který měl díky bouřlivým fanouškům téměř fotbalovou kulisu, vedla v třetím setu 4:3 a Štěpánek byl na podání. Brazilci jej však o servis připravili a následně vyhráli i celý set, když proměnili třetí mečbol při Berdychově servisu.

Podrobnější informace i ostatní výsledky z Pekingu najdete na stránkách našeho olympijského speciálu.

"Takováhle prohra strašně mrzí. Vedli jsme ve třetím setu, ale soupeři začali hrát neuvěřitelné míče. Srovnali s námi krok a trochu se dostali i nad nás," litoval Štěpánek, podle nějž byl v té chvíli klíčovým hráčem vysoký Melo, který kraloval na síti. "Do té chvíle nebyl moc výrazný, ale na konci zahrál neuvěřitelné míče," přiznal Štěpánek.

Ve dvouhře si druhý nasazený Rafael Nadal poradil s bývalou světovou jedničkou Australanem Lleytonem Hewittem za hodinu a půl 6:1 a 6:2. O postup do čtvrtfinále bude rodák z Mallorky bojovat s Rusem Igorem Andrejevem.

Další výsledky:

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Nadal (2-Šp.) - Hewitt (Austr.) 6:1, 6:2, Mathieu (Fr.) - Davyděnko (4-Rus.) 7:5, 6:3, Nalbandian (7-Arg.) - Massu (Chile) 7:6 (7:0), 6:1, Južnyj (13-Rus.) - T. Johansson (Švéd.) 7:5, 6:2, Andrejev (Rus.) - Llodra (Fr.) 6:4, 3:6, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

Melo, Sá (Braz.) - Berdych, Štěpánek (ČR) 5:7, 6:2, 8:6.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Zvonarevová (9-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:3, 7:6 (7:4), Korytcevová (Ukr.) - Obzilerová (Izr.) 5:7, 7:5, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články