Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rafa mi žádný dárek nedá, říká Berdych před rozhodujícím zápasem

Londýn – Cesta k vítězství nad Davidem Ferrerem vedla přes výborný servis a kvalitní taktickou přípravu. Tomáš Berdych soupeři nepovolil ani jeden brejkbol a po svém prvním podání získal 29 bodů z třiceti, ve druhém setu měl úspěšnost dokonce sto procent. Berdych vyhrál dvakrát 6:4 a stále drží naději na postup do semifinále Turnaje mistrů. Přiznává, že těžší soupeř by se mu teď mohl jen těžko postavit. Zápas s Rafaelem Nadalem bude pro českou jedničku velkou výzvou. Klíčový zápas budeme sledovat zítra od 21:00 v podrobné on-line reportáži.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ZUMA

"Servis byl bez debat základní kámen úspěchu," řekl po duelu s Ferrerem český tenista. Zároveň se s trenérem Tomášem Krupou na Ferrera dobře připravili i takticky. Rozebrali páteční čtvrtfinále z Paříže, které Berdych prohrál po boji ve třech setech, a tenista věděl, co v jakých situacích Španěl hraje. "Bylo to dobře přečtené. Pak tam člověk může jít trošku napřed. Ví, co přijde," pochvaloval si Berdych.

Navíc dokázal riskovat tak akorát. "Nemůžete mu to jen vracet, ale taky se nesmíte pouštět do zbytečně riskantních věcí. On to chce vyběhat a čeká, až to soupeř zkazí," řekl Berdych. Dařilo se mu hrát přes Ferrerův forhend a eliminovat nepříjemný bekhend. "Ten má délku a je bez liftu, létá nízko, člověk musí chodit dolů a není z toho moc co zahrát. Cíl byl co nejrychleji hrát do forhendu, pak se mi otevřel dvorec, což se dařilo," řekl Berdych.

Prohra a pak výhra. Nic nového

Před zápasem Berdych věděl, že hraje o přežití na Turnaji mistrů. Porážka s Ferrerem by znamenala konec jeho nadějí na postup ze skupiny. "Už jsem si za předchozí tři roky zvykl. Vždycky tady začnu 'výborně' a pak už mi nic jiného nezbývá," řekl sarkasticky Berdych, který hraje na Turnaji mistrů počtvrté za sebou a ve všech případech vždy první zápas ve skupině prohrál a druhý vyhrál.

O účast v semifinále bude hrát v pátek se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. "Nemůžu mít těžšího soupeře, ale všichni jsme jenom lidi," řekl směrem k utkání se Španělem, který letos vyhrál 73 zápasů, prohrál jen šest a Berdych mu podlehl patnáctkrát po sobě. "Bude to další skvělý zápas, velká výzva," dodal.

Nadal už má postup do semifinále jistý, ale Berdych neočekává, že by díky tomu měl mít situaci snazší. "Rafa je velký bojovník a nedá míč zadarmo, nedá mi žádný dárek," řekl Berdych a spěchal spát. Na čtvrtek plánoval lehký trénink a odpočinek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články