Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Serena po triumfu: V hodně věcech můžu přidat

Istanbul - Titulem na Turnaji mistryň završila tenistka Serena Williamsová výjimečnou sezonu. Letos se vrátila na post světové jedničky, vyhrála jedenáct turnajů a prohrála jen čtyři zápasy z 82.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP

"V příští sezoně se budu ještě víc snažit vyhrávat a poučím se z proher, abych je nezopakovala," řekla Williamsová po finále v Istanbulu, ve kterém uštědřila v rozhodujícím setu Číňance Li Na "kanára". Pokud naplní svá slova, může skončit někdy neporažená? "Ne, určitě ne. To možná někdo jiný," řekla.

Vynikající rok nepovažovala dvaatřicetiletá Williamsová za svůj nejlepší v kariéře. "Určitě je to jeden ze tří," pronesla. Důvodem je, že letos vyhrála "jen" dva grandslamy. "A já tak miluju vítězství na grandslamech a jednou už jsem ovládla v sezoně i tři," připomněla rok 2002, kdy neuspěla pouze v Austrálii.

Z letošních úspěchů vypíchla triumf na French Open. V Paříži vyhrála poprvé právě od roku 2002. "Roland Garros je ze všech výher úplně nahoře, protože jsem to chtěla vyhrát tolik let. Bylo vzrušující, že jsem na antuce byla neporažená."

Williamsová se nepouštěla do diskusí, v čem je ve srovnání s ostatními o tolik lepší. Na kurtu přitom dominuje fyzicky i mentálně. "Nevím, v čem to je. Prostě jen vím, co dělám, a snažím se to dělat co nejlépe, jak umím," řekla Američanka.

Soupeřky letos převyšovala prakticky ve všem. Vyhrála nejvíce zápasů, titulů, nastřílela nejvíc es, má nejrychlejší servis, údery i dobrý pohyb. Přesto si myslí, že má daleko k tomu, aby byla perfektní. "V hodně věcech můžu přidat," řekla.

Sport
zdroj: ČT4

I Williamsová už ale na konci roku vypadala unaveně. Semifinále i finále vybojovala silou vůle a sama se po výhře nad Li Na divila, jak to zvládla. "Už to moc nešlo, ale nějak jsem se na kurtu držela a prostě jsem do toho šla a šla," řekla.

Jako první tenistka historie si vydělala přes deset milionů dolarů a nyní může něco z peněz utratit na dovolené. Zatím nic neplánovala, jen věděla, že do hor nepojede. "Jsem bikiny děvče, ve vysoké nadmořské výšce nemůžu dýchat. Nemám ráda chlad. My z Kalifornie potřebujeme slunce, pláž a lodě, to je naše," usmála se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články