Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Už se to do mě opět zarylo, říká vítězná Kvitová

Istanbul – Petra Kvitová se v úvodním zápase Turnaje mistryň proti Agnieszce Radwaňské představila s tradiční bojovností, urputností a odhodláním, zvláště ve složitých momentech zápasu. V utkání měla Kvitová vysokou úspěšnost prvního podání 75 procent, servisem si pomáhala v důležitých situacích.

Kvitová prorazila na úvod zápasu polské tenistce podání, ale hned při svém servisu prohrávala už 0:40. Zabojovala však a o game nepřišla. "Servis mi velice pomohl v klíčových momentech. Zapracovala jsem na něm v tréninku a jsem ráda, že fungoval," řekla Radiožurnálu a iDNES.cz.

Polce povolila využít jen jeden brejkbol z osmi. Projevilo se sebevědomí nabrané na asijském turné, kde získala titul v Tokiu a hrála semifinále v Pekingu. "Už se to do mě asi opět zarylo. Když jsem dole, řeknu si, že to umím otočit, a pomáhá to," pochvalovala si tenistka.

Nezvyklým způsobem proměnila Kvitová mečbol. Přerušila výměnu a vzala si jestřábí oko. Nebyla si přitom ale jistá, že míč z rakety polské soupeřky skutečně skončil až za základní čarou. "Už jsem viděla, jak bude zase shoda a budeme o ten game ještě bojovat. Ale nakonec se to ukázalo jako dobré rozhodnutí," řekla Kvitová. Technologie aut potvrdila a tenistka se radovala z výhry dvakrát 6:4.

Nečekaně o pauzách během utkání dvakrát použila inhalátor. Ten většinou potřebuje kvůli problémům s dýcháním především na turnajích v Americe. "Možná to bylo spojeno s nervozitou a roli hrají i pozůstatky nachlazení," vysvětlila.

Lepší dva sety než obvyklé tři

Na Turnaji mistryň se hraje ve skupinách a v konečném pořadí se počítají případně i sety. Proto je pro letošní královnu třísetových zápasů Kvitovou výhodné, že vyhrála už ve dvou sadách. "To je překvapení, co?" smála se Kvitová. "I když mi vlastně ani tolik nezáleží, jestli vyhraju ve dvou, nebo ve třech setech. Hlavní je vítězství. Vítězství se počítá tak i tak, ale je jasné, že tohle je lepší," doplnila aktuální světová šestka.

Výhrou udělala Kvitová velký krok k postupu do semifinále. Předloňská vítězka má totiž v Červené skupině za soupeřku i světovou jedničku Serenu Williamsovou a dvě výhry by tak mohly stačit. "O Sereně nepřemýšlíte. Ale bylo to důležité vítězství," řekla.

Ve středu má Kvitová den volna. "Přijde vhod. Zatrénuju si, odpočinu a načerpám energii do dalšího zápasu," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články