Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šafářová porazila Petkovicovou a prošla v Pekingu do čtvrtfinále

Peking - Tenistka Lucie Šafářová napodobila Petru Kvitovou a také ona postoupila do čtvrtfinále pětimilionového turnaje v Pekingu. Ve třetím kole porazila šestadvacetiletá brněnská rodačka, jež je v posledních týdnech ve výborné formě, 6:4, 6:7 a 7:6 Andreu Petkovicovou z Německa.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP

Šafářová po US Open vyhrála turnaj v Québeku a došla do čtvrtfinále v Tokiu, kde ji vyřadila někdejší světová jednička Caroline Wozniacká. Dnes česká fedcupová reprezentantka zaznamenala jedenáctou výhru z posledních dvanácti zápasů a o semifinále bude bojovat s Jelenou Jankovičovou. Osmá nasazená Srbka, další bývalá jednička žebříčku, dnes deklasovala 6:0, 6:0 Španělku Carlu Suárezovou.

Zápas bez ztráty gamu vyhrála osmadvacetiletá Jankovičová potřetí v kariéře. Se Šafářovou má pozitivní bilanci 5:2, ale poslední duel v loňském finále Fed Cupu v Praze vyhrála hladce Češka 6:1, 6:1. O postup do čtvrtfinále dnes Šafářová bojovala téměř tři hodiny. Utkání proti Petkovicové, s níž v minulých třech duelech nevyhrála ani set, definitivně rozhodla v tie-breaku třetí sady, který ovládla 7:1. V semifinále může Šafářová narazit na Kvitovou, jež hraje ve čtvrtfinále s domácí hvězdou Li Na.

Sedmdesátý zápas v sezoně vyhrála světová jednička Serena Williamsová, jež postoupila do čtvrtfinále po výhře 7:5, 7:5 nad Marií Kirilenkovou. Ruska v prvním setu nad americkou favoritkou vedla 5:4 a při vlastním podání měla tři setboly, ale nevyužila je. Také ve druhé sadě byla za stavu 4:2 ve výhodné pozici, ale Williamsová skóre otočila a porazila ji i v osmém vzájemném duelu.

Šanci na setrvání v čele světového žebříčku si udržel Novak Djokovič, jenž v druhém kole mužské části turnaje porazil 7:5, 2:6 a 6:2 Španěla Fernanda Verdaska. Srbovi nicméně stále reálně hrozí, že ho na trůnu vystřídá ve skvělé formě hrající Rafael Nadal, jenž potřebuje k návratu do čela postoupit do finále. K tomu mu chybějí ještě dvě výhry.

Ženy, dvouhra - 3. kolo: Šafářová (ČR) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:1), S. Williamsová (1-USA) - Kirilenková (Rus.) 7:5, 7:5, Kerberová (7-Něm.) - Vinciová (10-It.) 6:2, 6:4, Jankovičová - Suárezová (12-Šp.) 6:0, 6:0.

Muži, dvouhra - 2. kolo: Querrey (USA) - Wawrinka (6-Švýc.) 6:3, 7:6 (7:2).Djokovič (1-Srb.) - Verdasco (Šp.) 7:5, 2:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články