Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V Petrohradu triumfoval Gulbis, v Métách Simon

Petrohrad/Méty – Hned dva tituly se rozdávaly na okruhu ATP. V Petrohradu se radoval Ernests Gulbis, který porazil Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze 3:6, 6:4, 6:0 a vyhrál i čtvrté finále v kariéře. Francouzské finále na tenisovém turnaji v Métách vyhrál Gilles Simon. Krajana Jo-Wilfrieda Tsongu zdolal 6:4, 6:3 a získal první titul v sezoně. 

Ernests Gulbis
zdroj: ČTK/PA

Šestý nasazený Gulbis otočil výsledek ziskem jedenácti gamů za sebou. Pětadvacetiletý Lotyš si tak připsal druhý titul v sezoně a v pondělí by se měl vrátit do nejlepší třicítky světového žebříčku, ve kterém mu na začátku roku patřila až 136. příčka. Třicetiletý García-López naopak ani na druhý pokus v sezoně na první titul od října 2010 nedosáhl. Ve finále si zahrál už v dubnu v Bukurešti, kde nestačil na Lukáše Rosola.

Méty viděly francouzský souboj

Osmadvacetiletý Simon vyhrál souboj dvou nejvýše nasazených hráčů za 72 minut a ani ve čtvrtém duelu v Métách neztratil set. Šestnáctý hráč světa i sedmý rok po sobě vyhraje minimálně jeden turnaj ATP v sezoně, v Métách se radoval podruhé po ročníku 2010.  Tsongovi chybělo jedno vítězství k dokonalému návratu na profesionální okruh po zranění kolene, kvůli němuž nehrál od Wimbledonu a musel vynechat i US Open. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články