Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová je na vítězné vlně, Radwaňská má třetí letošní triumf

Soul/Tokio - Polská tenistka Agnieszka Radwaňská potvrdila na turnaji v Soulu roli největší favoritky a získala třetí titul v sezoně. Ve finále porazila světová čtyřka 6:7, 6:3 a 6:4 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. Týden po triumfu v Québecu vstoupila Lucie Šafářová úspěšně i do turnaje v Tokiu, kde v prvním kole porazila Slovinku Polonu Hercogovou. 

Šestadvacetiletá Šafářová o šestou výhru na WTA Tour za sebou bojovala téměř tři hodiny. Svou soupeřku z kvalifikace nakonec zdolala 6:4, 6:7, 7:6 a v druhém kole ji čeká turnajová osmička Roberta Vinciová z Itálie, s níž už letos dvakrát prohrála, naposledy ve druhém kole US Open.

Proti hráčce z kvalifikace naopak neuspěla Klára Zakopalová a zaznamenala čtvrtou prohru za sebou. V prvním kole ji porazila 7:6, 1:6, 6:3 Španělka Maria-Teresa Torrová. Vypadla také Barbora Záhlavová-Strýcová, jež po postupu z kvalifikace podlehla 6:7, 5:7 Belgičance Kirsten Flipkensové. 

Volné první kolo v Tokiu má turnajová sedmička Petra Kvitová, jež se ve druhém kole utká s talentovanou šestnáctiletou Švýcarkou slovenského původu Belindou Bencicovou. Světová juniorská jednička, jež letos ve své kategorii vyhrála Roland Garros i Wimbledon, startuje v Japonsku na divokou kartu a v úvodním kole si připsala proti Rusce Darje Gavrilovové své první vítězství na WTA Tour.

Radwaňská triumfovala v Soulu

Nejvýše nasazená Radwaňská sehrála v boji o titul nejtěžší zápas na turnaji. Poprvé v korejské metropoli prohrála set, nicméně po ztrátě úvodní sady v tie-breaku dokázala utkání obrátit. Turnajovou trojku Pavljučenkovovou, která udělala deset dvojchyb, porazila za dvě a tři čtvrtě hodiny.

Čtyřiadvacetiletá Radwaňská navázala na lednové triumfy v Aucklandu a Sydney a připsala si třinácté turnajové prvenství v kariéře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články