Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nadalovu neporazitelnost ukončil Djokovič

Cincinnati (USA) - Vítězná série španělského tenisty Rafaela Nadala skončila, přítrž jí učinil Novak Djokovič. Srb Djokovič porazil v sobotním semifinále turnaje Masters v Cincinnati budoucí světovou jedničku 6:1 a 7:5, čímž o dva týdny odložil Nadalův nástup na světový trůn. Španěl prohrál poprvé po 32 vítězných zápasech a pěti turnajových triumfech, i tak se ale stane 18. srpna prvním hráčem světového žebříčku a nahradí dlouholetého vládce Rogera Federera.

Srbský vítěz Australian Open ovládl v utkání šampionů dosavadních grandslamových turnajů v tomto roce první set, ve kterém králi Roland Garros a Wimbledonu dovolil uhrát game až za stavu 5:0.

"Nikdo není neporazitelný, ale při způsobu, jakým poslední dobou hrál, jsme všichni mysleli, že už snad nikdy neprohraje. Snažil jsem se nemyslet na jeho sérii a budoucí postavení v žebříčku. Takový ostrý nástup byl můj záměr," uvedl třetí hráč světa Djokovič. "Ve druhém setu jsem se snažil držet s ním krok," dodal hráč, který v druhé sadě odvrátil soupeřův brejkbol za stavu 3:2 a sám mu v 11. hře sebral potřetí v utkání servis.

"Zřejmě jsem nebyl na svých sto procentech. Během celého tohohle turnaje jsem nehrál svůj nejlepší tenis," prohlásil sebekriticky Nadal, na jehož výkonu se možná podepsala i úleva z dosažení velkého cíle v podobě dobytí tenisového trůnu. Teď si na něj ale bude muset ještě dva týdny počkat. Pouze kdyby vyhrál celý turnaj, byl by novou jedničkou už v pondělí, vítězstvím v semifinále by měl jistotu 11. srpna. "Jsem šťastný, protože stát se číslem jedna znamená tvrdou a předlouhou práci. Ale jak je vidět, není čas se tím nějak vzrušovat a užívat si to," dodal.

Djokovič se v dnešním finále turnaje dotovaného částkou 2,615.000 dolarů utká s Andym Murraym. Britský tenista si ve druhém semifinále poradil s Chorvatem Ivem Karlovičem.

Výsledky - semifinále:

Djokovič (3-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6:1, 7:5, Murray (8-Brit.) - Karlovič (16-Chorv.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články