Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cirsteaová porazila po Kvitové i Li Na a bude hrát finále

Toronto - Rumunská hráčka Sorana Cirsteaová si na turnaji v Torontu zahraje o titul. Třiadvacetiletá hráčka, která ve čtvrtfinále vyřadila českou obhájkyni Petru Kvitovou, si v semifinále poradila se čtvrtou nasazenou Li Na z Číny 6:1 a 7:6. Ve finále ji čeká buď Serena Williamsová, nebo Agnieszka Radwaňská. Ve čtyřhře do finále postoupila Květa Peschkeová s Němkou Grönfeldovou.

Sorana Cirsteaová
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Cirsteaová se ve třetím finále v kariéře utká buď se světovou jedničkou Američankou Serenou Williamsovou, nebo čtyřkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska. Rumunka, které v pořadí WTA patří 27. pozice, bude usilovat o druhý titul na okruhu WTA. Jejím jediným úspěchem je pět let starý triumf z Taškentu.

Do finále čtyřhry postoupila Květa Peschkeová, která spolu s Annou-Lenou Grönfeldovou v semifinále porazila Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou z Ruska 6:2, 6:4. O titul si česko-německá dvojice zahraje buď s domácím duem Gabriela Dabrowská, Sharon Fichmanová, nebo slovinsko-srbským párem Katarina Srebotniková, Jelena Jankovičová.

Tenisový turnaj žen v Torontu:

Dvouhra - semifinále: Cirsteaová (Rum.) - Li Na (4-Čína) 6:1, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - semifinále: Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články