Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Drama a Kvitová v Carlsbadu končí

Carlsbad  - Už ve čtvrtfinále dohrála na turnaji v americkém Carlsbadu Petra Kvitová, Češka po velké bitvě vypadla s Virginií Razzanovou. Třetí nasazená hráčka nevyužila v rozhodujícím tie-breaku dva mečboly a za tři a půl hodiny prohrála 7:6, 5:7, 6:7. Třicetiletá francouzská držitelka divoké karty, která po zdravotních potížích vypadla z elitní stovky světového žebříčku, tak v bilanci vzájemných zápasů vyrovnala na 1:1.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Sang Tan

Kvitová hned na úvod prohrála servis a její francouzská soupeřka podávala za stavu 5:4 na zisk setu. Jenže neuspěla a sadu se jí nepodařilo ukončit, ani když v tie-breaku vedla 6:5 a scházel jí poslední bod. Kvitová uhrála tři míče za sebou.

Ve druhém dějství si obě tenistky držely podání až do 12. gamu, kdy Razzanová využila první brejkbol, který se jí naskytl. V deváté hře třetího setu pak měla Francouzka tři mečboly, ale Kvitová je odvrátila a třemi gamy v řadě otočila na 6:5.

Za tohoto stavu podávala na vítězství, ale Razzanová jí popáté v utkání sebrala servis a ve více než tříapůlhodinovém zápase si vynutila rozhodující tie-break. I v něm dramatické zvraty pokračovaly: Kvitová přišla o tříbodové vedení, následně sice dokázala odvrátit další mečbol, ale dva svoje nevyužila a Francouzka na pátý pokus zápas přece jen ukončila.

Na tvrdém povrchu v kalifornském Carlsbadu zahájila sedmá hráčka světového žebříčku Kvitová šňůru severoamerických turnajů před posledním grandslamem sezony US Open. Třiadvacetiletá tenistka má v plánu hrát ještě v Torontu, Cincinnati a New Havenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články