Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Troicki neodevzdal krev ke kontrole, rok a půl si nezahraje

Paříž - Srbský tenista a daviscupový reprezentant Viktor Troicki nesmí za porušení antidopingových pravidel 18 měsíců hrát. V dubnu při turnaji v Monte Carlu odevzdal při kontrole pouze vzorek moči, a nikoli krve, což po něm dopingoví komisaři také požadovali. Trest dnes oznámila federace ITF.

Sedmadvacetiletý Troicki, který byl v létě 2011 na dosah elitní desítce žebříčku na 12. místě, je momentálně 53. hráčem světa. V tomto týdnu startuje na turnaji v chorvatském Umagu, kde dnes vypadl ve druhém kole. Na kontě má z okruhu ATP jeden titul z Moskvy před třemi lety.

Krev údajně v Monte Carlu k analýze neposkytl proto, že se ten den necítil dobře. Před nezávislou komisí později tvrdil, že byl dopingovým komisařem ujištěn, že při zdravotní indispozici krev dávat nemusí. Tento argument ale odborníci nepřijali.

V Davisově poháru Troicki odehrál 26 zápasů, z toho 16 vítězných. Loni ve čtvrtfinále v Praze se představil v obou singlech, ale jak Tomáši Berdychovi, tak Lukáši Rosolovi podlehl. V roce 2010 ale ve finále proti Francii vybojoval vítězný bod proti Michaelu Llodrovi. Srbové díky němu slavný pohár poprvé získali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články