Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

První nasazený Berdych končí v Bastadu ve čtvrtfinále

Bastad - Český tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji v Bastadu ve čtvrtfinále. První nasazený hráč podlehl po setech 5:7 a 5:7 Nizozemci Thiemu de Bakkerovi, který si tak zahraje o finále s Argentincem Carlosem Berlocqem.

Berdychovi proti 104. hráči světového žebříčku, kterého zatím v obou vzájemných utkáních porazil, dnes na švédské antuce nevyšly koncovky setů. V tom prvním nevyužil při vedení 5:4 a podání soupeře tři setboly a nakonec prohrál 5:7.

V druhé sadě pak šestý hráč světového žebříčku a dvojnásobný finalista turnaje z let 2005 a 2008 ztratil podání za vyrovnaného stavu 5:5. Čtyřiadvacetiletý Nizozemec naopak následně své podání udržel a vyhrál znovu 7:5.

Berdych prošel minimálně do čtvrtfinále na jedenáctém ze 14 turnajů, které letos zatím absolvoval, avšak přišel o šanci na třetí letošní finálovou účast. "Omlouvám se, ale dnes to bylo... Musím na pár dní vypnout," napsal Berdych na Twitteru.

Ve zbytku turnaje by Berdych v případě postupu měl lehčí pozici, protože vypadli i další nejvýše nasazení hráči. Turnajová dvojka Nicolás Almagro prohrál s Fernandem Verdaskem a trojka Juan Mónaco s Bulharem Dimitrovem.

Dvouhra - čtvrtfinále:

De Bakker (Niz.) - Berdych (1-ČR) 7:5, 7:5, Verdasco (8-Šp.) - Almagro (2-Šp.) 6:4, 4:6, 7:5, Dimitrov (5-Bul.) - Mónaco (3-Arg.) 6:3, 6:2, Berlocq (Arg.) - Ramos (Šp.) 6:3, 3:6, 6:0.

Semifinálové dvojice: De Bakker - Berlocq, Verdasco - Dimitrov.

Hernych skončil v Newportu

Tenista Jan Hernych ztratil vedení nad Australanem Lleytonem Hewittem a po porážce 7:6, 4:6, 2:6 končí na turnaji v Newportu ve čtvrtfinále. Zopakoval tak svůj výkon z červnového turnaje v Hertogenboschi. Čtyřiatřicetiletý Hernych v sedmém utkání v kariéře s dvojnásobným grandslamovým vítězem usiloval o premiérové vítězství a začal dobře díky výhře 7:3 v tie-breaku první sady.

Ve druhé však přišel dvakrát o podání a prohrál 4:6. Závěrečný set už zvládl čtvrtý nasazený hráč turnaje Hewitt proti účastníkovi kvalifikace Hernychovi s přehledem 6:2. V semifinále se utká s vítězem dvou posledních ročníků Američanem Johnem Isnerem, který díky dvěma úspěšným tie-breakům zdolal Chorvata Iva Karloviče. Druhé semifinále obstarají Francouz Nicolas Mahut a Američan Michael Russell.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Hewitt (4-Austr.) - Hernych (ČR) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2, Isner (2-USA) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3), Russell (USA) - Sijsling (3-Niz.) 7:6 (7:3), 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), Mahut (Fr.) - Przysiezny (Pol.) 7:6 (7:5), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články