Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tenistky zahájí Fed Cup ve Španělsku

Paříž - České tenistky začnou příští ročník Fed Cupu ve Španělsku, jak den před losem tipoval kapitán Petr Pála. Zápas 1. kola Světové skupiny roku 2014 se uskuteční 8. a 9. února. Rozhodla o tom čerstvá wimbledonská vítězka Marion Bartliová z Francie, která v Paříži dvojice vylosovala.

České fedcupové reprezentantky
zdroj: ČT24

"Škoda, že jsem se s nikým nevsadil," smál se kapitán Pála, když zjistil, že mu odhad soupeřek vyšel, a vážně dodal: "Nebude to jednoduché, to ani mezi elitou být nemůže. Budou doma nebezpečné a nejspíše se bude hrát na antuce."

Španělskou jedničkou je světová dvacítka Carla Suárezová a dvojkou Garbine Muguruzaová (54. ve dvouhře WTA). "Mají sedm hráček ve stovce, mají z čeho vybírat, ale my jsme pro ně taky silný soupeř," věřil Pála, který loni a předloni dovedl české tenistky k fedcupovému titulu a letos do semifinále.

Zápas se uskuteční začátkem února, a pokud by se mělo hrát na antuce pod širým nebem, nejspíše Španělky zvolí některou z jižních destinací. "Jsme pro ně určitě atraktivní soupeř, třeba to bude zajímavé místo," uvažoval Pála.

Se Španělkami se Češky střetly doposud pouze třikrát a vyhrály jen poslední vzájemný zápas na brněnském Výstavišti v roce 2009. O dva roky dříve se hrálo na antuce v Palafrugellu a Češky prohrály 1:4. Fedcupovou premiéru si tehdy ve čtyřhře za rozhodnutého stavu odbyla současná česká jednička Petra Kvitová.

Los 1. kola Světové skupiny 2014:

USA - Itálie, Španělsko - ČR, Slovensko - Německo, Austrálie - Rusko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články