Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Snad se mi tráva ještě zalíbí, doufá Šafářová po úspěšném startu

Londýn - Travnatý povrch Lucie Šafářová nikdy moc nemilovala, letošní ročník Wimbledonu by to ale mohl změnit. "Nejsem smutná, směju se," zářila česká tenistka po hladké výhře v prvním kole nad Lauren Davisovou z USA, což v předchozích letech v Londýně často neříkala.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletá Šafářová ve Wimbledonu vyhrála v prvním kole podruhé za uplynulých šest ročníků. "No konečně. Jsem strašně ráda, že jsem to zvládla," řekla spokojeně Šafářová, která jen v roce 2007 došla do třetího kola. V přípravě na Wimbledon si zahrála čtvrtfinále na trávě v Eastbourne a nyní v All England Clubu nedala šanci 85. hráčce světa Davisové.

"Cítila jsem se od začátku dobře," pochvalovala si Šafářová, takže se zdá, že trávě přišla na chuť. "V posledních letech to tak nevypadalo, ale snad se mi tráva ještě zalíbí." Dvojnásobná vítězka Fed Cupu Šafářová hraje v posledních týdnech agresivněji a snaží se diktovat tempo výměn. Je to už určitý výsledek spolupráce s kanadským trenérem Robertem Steckleym, s kterým je od French Open.

"Snažili jsme se posunout trefení míče o hodně dopředu, protože na trávě, když hrajete za sebou, tak to dáte nahoru a připravíte protihráči ideální míč na zabití. Snažím se hrát agresivně, míče trefovat před sebou a jít do toho i za cenu chyb, které na trávě stejně přijdou. Tady se hraje na dva tři údery," řekla Šafářová.

Levou rukou hrající Šafářová těží i z toho, že se Steckleym trénuje na kurtu. Od muže tak čelí větším ranám a je v přípravě pod větším tlakem. "A když pak přijdu na zápas s holkama, tak je to pomalejší a pro mě snazší," řekla tenistka. Od trenéra dostává mnohem více informací před utkáním než dříve.

"On je hodně komunikativní a říká mi kvantum informací, větší, než jsme byla zvyklá. Člověk si z toho pak vybere hlavní věci, na které se snaží soustředit," řekla. Potvrdit formu z posledních týdnů a lepší pocit z trávy chce Šafářová i v druhém kole proti Italce Karin Knappové. "Hraje míče brzy po odskoku, ale strašně dlouho jsem ji neviděla hrát zápas, budu se na ni muset poptat," řekla Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články