Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wimbledonskou generálku ovládli López a Vesninová

Eastbourne/Hertogenbosch - Wimbledonskou generálku v Eastbourne ovládl po bezmála tříhodinové finálové bitvě Španěl Feliciano López, který porazil 7:6, 6:7 a 6:0 druhého nasazeného Gillesa SimonaV ženském finále porazila Jelena Vesninová 6:2 a 6:1 Američanku Jamie Hamptonovou, která se do boje o titul prokousala z kvalifikace. Na antuce v Hertogenboschi triumfovala Simona Halepová, která tak vyhrála druhý turnaj WTA v řadě. Ve finálovém duelu porazila 6:4 a 6:2 čtvrtou nasazenou Kirsten Flipkensovou z Belgie. Mezi muži se v Nizozemsku radoval Nicolas Mahut.

Jelena Vesninová
zdroj: ČTK/AP

López se Simonem si úvodní dvě sady podělili ve zkrácených hrách, rozhodující set však už byl plně ve španělské režii. López se tak po třech letech dočkal turnajového titulu, celkově třetího v kariéře. Finalisté, kteří spolu dnes hráli poprvé od roku 2008, budou mít záhy šanci na odvetu. Los je totiž proti sobě svedl v prvním kole Wimbledonu. 

Na cestě do premiérového finále na okruhu WTA Hamptonová vyřadila českou tenistku Lucii Šafářovou i někdejší světovou jedničku Caroline Wozniackou, ale na zkušenější soupeřku nestačila. Vesninová, která společně s Jekatěrinou Makarovovou vyhrála čtyřhru na Roland Garros, se radovala ze druhého životního triumfu ve dvouhře. Poprvé uspěla na začátku této sezony v Hobartu. Ukázala tak výbornou formu před Wimbledonem, v jehož prvním kole ji čeká česká tenistka Andrea Hlaváčková.

Ve finále čtyřhry neuspěla Klára Zakopalová. Po boku Rumunky Moniky Niculescuové se sice v utkání s Naděždou Petrovovou a Katarinou Srebotnikovovu ujala vedení 2:0, ale pak už na kurtu vládla favorizovaná rusko-slovinská dvojice. Turnajové jedničky nakonec vyhrály za hodinu dvakrát 6:3.

 V Hertogenboschi slaví Halepová

Dvaadvacetiletá Halepová se před týdnem radovala z premiérového triumfu na okruhu WTA a hned získala další trofej. Dařilo se jí především na returnu. Zkušené belgické soupeřce pětkrát sebrala servis a za 71 minut ji porazila i ve třetím vzájemném zápase. 

Z premiérového singlového titulu na okruhu ATP se v 31 letech dočkal Nicolas Mahut. Francouzský tenista, který momentálně figuruje až ve třetí stovce světového žebříčku, ve finále porazil 6:3 a 6:4 světovou desítku Stanislase Wawrinku. 

Francouzský tenista zápas rozhodl po dešťové přestávce, která přišla za stavu 3:3 v úvodní sadě. Díky třem vyhraným gamům za sebou získal úvodní sadu a ve druhé odskočil na 3:1. Mahut, jenž se v prvním kole Wimbledonu příští týden utká s českým tenistou Janem Hájkem, pak už při svém podání nezaváhal a třetí finálovou účast na trávě proměnil v titul. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články