Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bezkonkurenční Serena ovládla Paříž, české juniorky vyhrály čtyřhru

Paříž – Ruská tenistka Maria Šarapovová nenalezla protizbraň proti drtivé hře Sereny Williamsové a prohrála s ní za hodinu a 46 minut dvakrát 4:6. Americká tenistka tak potvrdila výbornou formu, z posledních 77 zápasů prohrála jen tři a po triumfu ve Wimbledonu, na olympiádě, US Open i Turnaji mistryň získala v Paříži další cenný titul, letos už svůj šestý.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP

Šarapovová nastoupila na antukový kurt s velkou vervou, sebrala Williamsové úvodní podání a rychle se ujala vedení 2:0. Ruská tenistka se snažila zatlačit svou sokyni dlouhými údery k základní čáře, vycházela také z kvalitního returnu. Brzy však Williamsová začala hrát svou neomylnou hru a pomalu, ale jistě nutila Šarapovovou k chybám. Rychle stav otočila a dovedla úvodní sadu k výsledku 6:4.

Šarapovová se usilovně snažila vypořádat s nelichotivou vzájemnou bilancí 2:13 a bojovnost neztrácela ani na začátku druhého setu. Williamsová jakýkoli odpor odmítla razancí a přesností, Rusce navíc přestala vycházet riskantní hra. Klíčový okamžik druhé sady přišel ve třetí hře, kdy Šarapovová znovu přišla o servis a její soupeřka vzápětí odskočila na 3:1. Při vlastním podání pak už byla Američanka naprosto suverénní a zápas zakončila hrou, v níž nasázela Rusce tři esa. Světové dvojce scházely síly na obrat a Američance nedokázala vzdorovat ani ve třináctém zápasu v řadě od roku 2004.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open 2013

Mladší ze sester Williamsových slaví šestnáctý grandslamový titul. V jednatřiceti letech se stala nejstarší vítězkou French Open v éře profesionálního tenisu.

Celkově Williamsová získala už 52. turnajový titul a jediný triumf ji dělí od Američanky s jugoslávskými kořeny Moniky Selešové, která je v této statistice na pátém místě historických tabulek. "Bylo to velmi těžké. Po jedenácti letech je to neuvěřitelné. Chci se sem vrátit a vyhrát znovu. Myslím, že jsem Pařížanka," řekla v rozhovoru na kurtu Williamsová. Šarapovová jí mohla jen složit poklonu. "Během celého roku i v průběhu tohoto turnaje hrála strašně dobře. Gratuluju jí," řekl šestadvacetiletá rodačka ze Sibiře.

Krejčíková se Siniakovou slaví titul

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály při své premiéře na Roland Garros čtyřhru juniorek. Sedmnáctileté hráčky ve finále v Paříži potvrdily roli druhých nasazených a porazily ekvádorsko-brazilský pár Domenica Gonzalezová, Beatriz Haddadová Maiaová 7:5, 6:2.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková slaví titul ve čtyřhře na Roland Garros
zdroj: Getty Images

Siniaková, jež letos hrála finále juniorské dvouhry na Australian Open, si titulem spravila chuť po nevydařeném vystoupení v pařížském singlu, kde vypadla hned v prvním kole. Krejčíková zase Brazilce Haddadové Maiaové odvedla porážku ze druhého kola dvouhry.

Bratři Bryanovi slaví na pařížské antuce po deseti letech

Američtí bratři Mike a Bob Bryanovi se po deseti letech znovu radovali z triumfu na pařížském grandslamu. Nejvýše nasazený pár v pařížském finále porazil 6:4, 4:6 a 7:6 domácí naděje Michaela Llodru a Nicolase Mahuta a získal už čtrnáctý grandslamový titul.

Vyrovnaný zápas se rozhodoval až v tie-breaku třetího setu. V něm zámořští tenisté prohrávali 2:4, ale pěti míčky za sebou vývoj skóre otočili a po třech prohraných finále znovu na dvorci Philippa Chatriera triumfovali.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články