Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Peschkeová slaví deblový titul, Hradeckou smůla neopustila

Brusel - Tenistka Květa Peschkeová vyhrála na antukovém turnaji v Bruselu čtyřhru s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a společně získaly po půl roce druhý titul. Bývalá česká reprezentantka přidala do své sbírky v 37 letech už 25. deblovou trofej, mezi nimiž ční wimbledonský triumf z roku 2011. Naopak Lucie Hradecká mohla vybojovat svůj první singlový titul v žebříčku WTA. V dnešním finále ve Štrasburku s domácí Alizé Cornetovou 6:7 a 0:6. Česká hráčka neuspěla ani v šestém finálovém utkání v kariéře.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

Vítězkou dvouhry se v belgické metropoli stala Estonka Kaia Kanepiová, jež bude v příštím týdnu na Roland Garros soupeřkou Kláry Zakopalové v prvním kole.

Někdejší světová jednička ve čtyřhře Peschkeová s Grönefeldovou splnily v Bruselu roli nasazených dvojek, na turnaji neztratily ani set a finálový duel proti kanadsko-izraelskému páru Gabriela Dabrowská, Šahar Peerová ovládly suverénně 6:0 a 6:3. Společně vyhrály už loni v říjnu turnaj na tvrdém povrchu v Linci.

Kanepiová, která zahájila sezonu po půlročním zranění paty až v dubnu, vybojovala první letošní titul a celkově čtvrtý. Čtyřicátá hráčka žebříčku ve finále porazila osmou nasazenou Číňanku Pcheng Šuaj 6:2 a 7:5.

Čekání na titul Hradecké pokračuje

Hradecká titul ve dvouhře na WTA nezískala ani na šestý pokus. V předchozích pěti finále uhrála pražská rodačka pouze set, ve Štrasburku neuspěla už podruhé. V roce 2009 zde nestačila na jinou Francouzku Aravane Rezaiovou.

"Na Štrasburk mám jen krásné vzpomínky. Za rok se vrátím a doufám, že mi to do třetice už vyjde," řekla Hradecká na slavnostním vyhlášení. "Nemyslela jsem na předchozí (prohraná) finále, snažila jsem se do toho dát všechno. Nevyšlo to, ale jsem šťastná, že jsem si před Roland Garros zahrála pět zápasů," dodala.

V prvním setu finále Hradecká odvrátila za stavu 4:5 dva setboly suverénně vítěznými míči a pak poprvé vzala 31. hráčce světa Cornetové podání. Vzápětí vedla 30:0 a dva míče ji dělily od zisku setu, ale o servis přesto přišla. V tie-breaku pak nezvládla závěr a od stavu 4:4 udělala tři chyby v řadě - zkazila úder, dala dvojchybu a o set přišla po lehkém voleji do sítě.

"Od dvojchyby v tie-breaku se všechno zlomilo," řekla Hradecká a ocenila výkon vítězky. "V prvním setu skoro nechybovala, bylo těžké s ní držet krok, přesto jsem byla blízko jeho zisku, ale od druhé sady hrála ještě lépe," řekla.

Ze ztráty zkrácené hry a prvního setu už se Hradecká nevzpamatovala. Ve druhé sadě příliš chybovala a s turnajem se loučila "kanárem". Ve druhém setu dokázala svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla vyhrát pouze sedm výměn.

Přes prohru ve finále prožila nejlepší týden sezony a dala si dodatečný dárek k osmadvacátým narozeninám, které oslavila v úterý. I vinou zdravotních problémů letos vyhrála před cestou do Štrasburku na okruhu WTA ve dvouhře jediný zápas. Po postupu do finále se v žebříčku vrátí ze 112. místa do první stovky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články