Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Williamsová vyhrála svůj 50. titul a slaví, mezi muži triumfoval Nadal

Madrid - Obhajobou titulu skončil pro Serenu Williiamsovou madridský turnaj, když na španělské antuce ve finále zdolala ruskou tenistku Marii Šarapovovou. Zápas Američanka ovládla hladce ve dvou setech 6:1 a 6:4 a může tak slavit již svůj padesátý titul na okruhu WTA. Navíc před před svou soupeřkou udržela i post světové jedničky. V mužském finále triumfoval Rafael Nadal - poradil si se Švýcarem Wawrinkou.

Slavící Serena Williamsová
zdroj: Isifa

Šarapovová měla v Madridu šanci sesadit Williamsovou z trůnu, ale už devět let se ji marně snaží porazit. Finálový zápas začal jasnou převahou Američanky, až za stavu 4:0 se dočkala vítězného gamu ruská tenistka, další ale v první sadě již nepřidala.

Druhý set zahájila světová jednička prohraným servisem, ale ztrátu 0:2 na gamy rychle dohnala. Po hodině a čtvrt navíc ukončila zápas dokonce čistou hrou.

Nadal, který zatím odehrál v sezoně sedm turnajů a vždy postoupil do finále, si se semifinálovým Berdychovým přemožitelem Stanislasem Wawrinkou poradil 6:2, 6:4 a získal celkově svůj 55. turnajový triumf. Ani v devátém vzájemném utkání tak se Švýcarem neztratil ani set.

Nadal si ve finále v Madridu zahrál popáté a vítězstvím navázal na tituly z let 2005 a 2010.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 4,303.867 eur):

Dvouhra - finále: Nadal (5-Šp.) - Wawrinka (15-Švýc.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - finále: B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Peya, Soares (7-Rak./Braz.) 6:2, 6:3.

Ženy (dotace 4,033.254 eur):

Dvouhra - finále: S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (2-Rus.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články