Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosol si hravě poradil s Mektičem, v semifinále Prosperity je i Veselý

Ostrava - Český tenista Lukáš Rosol smetl v dnešním čtvrtfinále challengeru Prosperita Open chorvatského hráče Nikolu Mektiče 6:1 a 6:0 a jako nejvýše nasazený hráč turnaje postoupil mezi poslední čtyři. V sobotním semifinále se na antuce v Komenského sadech utká s Belgičanem Stevem Darcisem.

Lukáš Rosol na ostravském challengeru
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Čtvrtfinálový program výrazně narušil déšť, který Rosolův zápas odsunul přibližně o pět hodin. Dlouhé čekání ale pětatřicátému hráči světa vůbec nevadilo a po přesvědčivém výkonu pak dovolil soupeři uhrát jenom první hru celého utkání. Dalších dvanáct gamů získal Rosol a za 44 minut už se z kurtu vracel zpátky do šatny s postupem v kapse.

Jeho sobotním soupeřem nebude kolega z daviscupového výběru a nasazená čtyřka Jan Hájek. Po velké bitvě prohrál úvodní sadu s turnajovou šestkou Darcisem až v tie-breaku, ale poté už měl belgický daviscupový reprezentant zápas pod kontrolou.

Až do semifinále už naopak prošel český daviscupový benjamínek Jiří Veselý, jehož zápas s turnajovou pětkou Heiderem se kvůli silnému dešti v úvodu třetího setu natáhl o neplánovanou čtyřhodinovou přestávku, ale právě Veselý se s pauzou vyrovnal lépe a v dohrávce tahal za delší konec. Jeho protivníkem bude slovenský hráč z kvalifikace Miloš Mečíř, jenž vyřadil Belgičana Oliviera Rochuse.

Tenisový challenger Prosperita Open v Ostravě (antuka, dotace 85 000 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále: Rosol (1-ČR) - Mektič (Chorv.) 6:1, 6:0, Veselý (ČR) - Haider-Maurer (5-Rak.) 7:6 (7:3), 2:6, 6:3, Darcis (6-Belg.) - Hájek (4-ČR) 7:6 (7:3), 6:2, Mečíř (SR) - O. Rochus (7-Belg.) 6:2, 4:6, 7:5.

Semifinálové dvojice: Rosol - Darcis, Mečíř - Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články